ALOE VERA – DE CE S-O TINEM IN CASA: CUM O FOLOSEAU CLEOPATRA SI ALEXANDRU MACEDON

Aloe Vera este un veritabil filtru biologic ce ne curăță aerul din casă de substanțe chimice periculoase ce se regăsesc în fibrele și adezivii folosiți la producerea mochetelor, covoarelor, mobilierului.

Aloe Vera este o plantă cu multiple beneficii în tratamentele naturiste pentru piele și păr etc., ne decorează casa cu frumusețea ei, dar, în plus, purifică aerul prin eliminarea unor compuși chimici.

Numită „planta nemuririi” în antichitate, Aloe Vera este considerată o „plantă de apartament benefică” pentru om.

Pasionații de fitoterapie și medicina naturistă ne recomandă s-o ținem în dormitor, pentru îmbunătățirea calității somnului.

Savanții afirmă că Aloe Vera purifică aerul prin eliminarea formaldehidei, o substanță potențial cancerigenă conținută în fibrele din care sînt confecționate covoarele, mochetele sau tapițeria mobilei.

Aloe Vera mai elimină și benzenul, care se regăsește în compoziția unor vopseli și decoloranți, alți compuși chimici nocivi care se conțin în diverse spray-uri și soluții de igienizare.

Potrivit legendelor antice, regina Cleopatra (69-30 î.Hr.) își curăța zilnic tenul cu suc de Aloe Vera, iar, la ordinul lui Alexandru cel Mare (356 - 323 î.Hr.), rănile unor batalioane întregi de soldați au fost vindecate cu sucul acestei plante.

Atenție: sucul de Aloe Vera le poate provoca alergie unor persoane. Mai înainte de a o folosi pentru față, este recomandată efectuarea unui test: aplicați puțin suc de Aloe Vera pe încheietura cotului.

Sursa: sputnik.md