ALIMENTE CARE REGENEREAZA FICATUL

Ficatul este unul dintre organele vitale ale organismului. Este responsabil pentru numeroase funcţii: digestie, metabolism, imunitate şi stocarea nutrienţilor de care corpul are nevoie pentru a supravieţui. Află care sînt cîteva alimente care regenerează ficatul.

Usturoiul

Usturoiul este un aliment excelent pentru a curăţa ficatul. Activează enzime care ajută la eliminarea toxinelor. În plus, conţine doi compuşi naturali (alicina şi seleniul), care ajută la procesul de curăţare şi de protejare a ficatului de deteriorare. Mai mult, usturoiul reduce nivelul colesterolului şi al trigliceridelor, care pot supraîncărca ficatul şi-l împiedică să funcţioneze bine.

Pentru a regenera ficatul, foloseşte usturoi proaspăt. Consumă doi-trei căţei de usturoi pe zi şi înglobează-l în preparate culinare cît mai des.

Grepfrutul

Pentru că este o sursă importantă de vitamina C, pectină şi antioxidanţi, grapefrutul stimulează procesul natural de regenerare a ficatului.

Mai conţine glutation, un antioxidant puternic care neutralizează radicalii liberi şi detoxifiază ficatul. Ajută şi în cazul în care ai mîncat prea mult sau prea gras. Mai mult, o flavonoidă pe care o conţine grepfrutul ajută la descompunerea grăsimii.

Bea un pahar de 100 ml de suc de grepfrut pe zi sau mănîncă un fruct întreg –preferabil la micul dejun.

Atenţie! Dacă iei anumite medicamente pe reţetă, consultă medicul. Grepfrutul poate interacţiona cu anumite medicamente.

Sfecla roşie

Sfecla roşie este un alt aliment care regenerează puternic ficatul. Conţine beta-caroten, care stimulează şi îmbunătăţeşte funcţionarea ficatului. Sfecla roşie este şi un purificator natural al sîngelui.

Adaugă sfeclă proaspătă în meniul tău zilnic.

Mai poţi face şi o salată care ajută la regenerarea ficatului cu următoarele ingrediente:

  • o cană de sfeclă rasă sau tăiată cubuleţe
  • două linguriţe de ulei de măsline extravirgin
  • sucul de la o jumătate de lămîie.

Mod de preparare şi de consumare:

Amestecă toate ingredientele şi mănîncă două linguriţe din ea din două în două ore ziua timp de o săptămînă. Nu e nicio problemă să o mănînci pe toată o dată şi să-ţi faci o astfel de salată în fiecare zi. Dar consumul din două în două ore ajută la regenerarea ficatului.

Sursa: libertatea.ro