ALERTĂ FALSĂ CU BOMBĂ LA AEROPORTUL INTERNAŢIONAL CHIŞINĂU

Un locuitor al comunei Băcioi riscă să stea 2 ani după gratii, fiind suspectat că a apelat 902 şi a anunţat poliţia că într-un automobil parcat lîngă aeroportul din Chişinău se află o bombă. Ulterior, cînd a fost identificat, bărbatul a declarat că a vrut să testeze vigilenţa şi viteza de reacţie a oamenilor legii în astfel de situaţii.

Potrivit poliţiei, apelul a parvenit în dimineaţa zilei de 29 octombrie, în jurul orei 3.00. Ca urmare, toate serviciile specializate ale Inspectoratului General al Poliţiei au încercuit zona şi au iniţiat cercetarea unităţilor de transport parcate lîngă aeroport. Alerta cu bombă s-a dovedit a fi falsă.

La scurt timp a fost localizat şi suspectul. Bărbatul are 51 de ani. Acesta „a testat vigilenţa poliţiei” după ce a consumat băuturi alcoolice cu doi prieteni. Dacă va fi găsit vinovat de „comunicarea mincinoasă cu bună-şiinţă despre actul de terorism”, bărbatul riscă amendă în mărime de la 4 la 10 mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani.

Potrivit angajaţilor de la aeroport, incidentul nu a perturbat traficul aerian.

Sursa: IPN