ALEGERILE PREZIDENŢIALE DIN ROMÂNIA VS. FĂŢĂRNICIA SAU IGNORANŢA UNOR „ROMÂNI BASARABENI”

Dictatura baronilor, legalizarea crimei organizate, distrugerea DNA şi graţierea marilor corupţi prin alegerea lui Ponta

Autor: Mihai CONŢIU

”Ţara asta, România, e ceva de neînchipuit! Este eşecul permanent. Îmi imaginez că trebuie să fie destul de greu să trăieşti asta în România, dar şi în străinătate. Fiindcă nu poţi să nu urmăreşti evenimentele, în ciuda tuturor. Oamenii mă întreabă: Dar ce-i asta?... Şi, în cele din urmă, de oboseală, le spun: Este eşecul permanent. Nu merită. Este ţara eşecului, este specialitatea românească." (Emil Cioran)

Votul românilor de Duminică pentru alegerile prezidenţiale m-a făcut să-mi amintesc de Emil Cioran, acesta fiind şi motivul pentru care am ales să evoc citatul de mai sus. Începînd cu 1989, românii merg din eşec în eşec, iar asta în pofida apartenenţei la UE şi NATO. În istoria României moderne, tot regele Carol I rămîne a fi cel mai mare conducător luminat al ţării. Sigur că nici Ferdinand nu a fost mai prejos. Dictatorul comunist Nicolae Ceauşescu este încă discutabil. A clădit mult pentru România, dar cu suferinţele, lipsurile şi chiar sîngele poporului român. Practic, Ceauşescu a naţionalizat ţara. Ce folos că a plătit toate datoriile externe dacă după ce a fost ucis, în Decembrie 1989, urmaşii lui ideologici au vîndut şi jefuit România aşa cum se întîmpla doar pe timpul năvălirilor barbare sau a ocupaţiei otomane?!

O Românie blestemată de Ceauşescu pentru că a fost ucis de Crăciun?

Votul de Duminică a dus România în pragul unui eşec crucial pentru ţară. După cum se ştie, în primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, premierul Victor Ponta a acumulat puţin peste 40% din voturi, iar principalul său contracandidat, Klaus Iohannis, puţin peste 30%.

Aceste alegeri au fost organizate de Guvernul Ponta cu mare atenţie în favoarea sa. Aici este vorba despre blocarea posibilităţii ca absolut toţi românii să voteze, cei din Occident şi cei din zonele fierbinţi ale României, echipa lui de campanie ştiind prea bine că aceştia nu-l vor vota majoritar pe socialistul Ponta. Mai apoi, lucru remarcat şi de către unii comentatori români independenţi, sondajele de opinie şi exit poll-urile au fost efectuate de companii sau posturi de televiziune aservite lui Ponta.

Pe 16 Noiembrie, urmează desfăşurarea turului doi decisiv al alegerii preşedintelui României. Acesta va fi pragul ce ar putea să fie blestemat pentru români în situaţia în care Ponta ar ajunge preşedintele ţării! Posibilitatea ca Ponta să devină preşedinte îi îngrijorează serios şi pe occidentali, nu doar pe românii conştienţi.

În realitate, Ponta este o clonă a regimului instaurat de bolşevicul Ion Iliescu încă din 1990. Nu degeaba se spune că Iliescu îi este bunic, iar Adrian Năstase tată. Iliescu şi anturajul lui au avut grijă şi multă răbdare să-şi crească astfel de urmaşi pe care să-i controleze pînă la moarte. Figurativ, dar dureros pentru români şi România, ca o constatare amară, spuneam, cu ceva timp în urmă, că dacă Ponta va ajunge preşedinte, atunci Iliescu va avea satisfacţia satanică să facă pipi şi caca pe poporul român pînă în clipa morţii.

Iliescu, asasinul lui Ceauşescu, şi Adrian Năstase urăsc poporul român. De aceea sînt atît de aroganţi şi şi-au bătut atît joc de români şi de ţară. Ca şi în Moldova, au furat de au rupt România, ca să le scoată pe nas capitalismul românilor, să-l compromită şi să se răzbune că au vrut să se lepede de comunismul totalitar. La fel de arogant este şi elevul lor Ponta. Această clonă politică este ideală pentru Iliescu, Năstase şi clanul lor mafiot pentru că nu are propriile-i idei, ci este un plagiator dovedit şi simplu tocilar, care învaţă pe de rost ce i se dictează să spună, să promită românilor.

Românii responsabili şi occidentalii sînt îngrijoraţi că, prin alegerea lui Ponta, România nu doar că ar ajunge în situaţia Ungariei, ci şi pentru că Justiţia ar fi definitiv îngenuncheată. Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), care acum este o vedetă justiţiabilă în România şi Occident pentru că nu face diferenţă între statutele sociale ale marilor corupţi, ar fi şi ea nimicită. Tatăl ideologic al lui Ponta, Adrian Năstase, n-o să ierte DNA pentru că l-a băgat în puşcărie. Totodată, ajungînd preşedinte, Ponta îi va graţia pe toţi marii corupţi din puşcărie. Sigur că doar pe cei apropiaţi clanurilor lui Iliescu, Năstase şi al lui, care-i ceva mai tînăr, deşi toţi sînt înlănţuiţi. Cu toate acestea, Ponta mai are şi impertinenţa să vorbească despre independenţa Justiţiei!

Mafia politică şi cea a baronilor din PSD a lucrat eficient şi va accelera la maxim aplicarea strategiei de îndobitocire a românilor pentru a-l alege pe Ponta, cumpărîndu-i şi păcălindu-i cu tinereţea lui de spoială. La urma urmei, nici nu-i greu atîta timp cît mai sînt sate întregi în care românii nu ştiu cum se numeşte ţara lor, cum se numeşte limba pe care o vorbim, pe ce continent este situată România, pe ce planetă locuim, care-i capitala României, cine-i preşedintele ţării etc. Aceştia sînt votanţii tradiţionali ai fostului FSN, apoi PDSR şi acum PSD! Dar mai sînt şi alţii! După 10 ani, românii riscă să-l aleagă iarăşi pe bolşevicul Iliescu. Prin Ponta!

În Moldova, anticomunişti, pentru români, pro-bolşevici

Fireşte că românii din întregul Occident au votat majoritar pentru Klaus Iohannis. Acesta-i şi motivul pentru care le-a fost blocat accesul la vot prin Franţa, Germania, Italia etc. acelor români mulţi, conştienţi şi cu viziuni democratice occidentale. Pentru Ponta au votat cîţiva securişti de la unele ambasade şi grupurile de români din diaspora de sub controlul lor. În Republica Moldova, însă, majoritar a fost Ponta, la fel cum probabil o fi fost la secţiile de votare de la ambasadele româneşti din Coreea de Nord sau Cuba.

Nu toţi moldovenii, însă, l-au votat pe Ponta, ci şi pe Iohannis, pe locul doi, pe Monica Macovei sau Elena Udrea. La ora la care scriu aceste rînduri, Iohannis a fost votat de circa 7.000 de moldoveni, în comparaţie cu Ponta, care a acumulat peste 8.200 de voturi, fără contabilizarea buletinelor de vot de la Ungheni şi Cahul, care probabil nu vor schimba nimic. Ceea ce vreau să iau în discuţie, însă, este majoritatea opţiunilor „românilor basarabeni” pentru România.

În istoria participării acestora la alegerile prezidenţiale sau parlamentare din România descoperim un paradox extrem de interesant. Cetăţenii Moldovei care au şi paşaport românesc, în mod automat, se identifică a fi români şi anticomunişti. Bizar este faptul că cei mai mulţi dintre ei se pare că habar nu au în ce situaţie ridicolă se pun. Cum pot să fie anticomunişti în Moldova, iar cînd este vorba despre România, votează pentru neo-comunişti?

Cum pot eu, ca român, să-i respect pe cei care l-au votat pe Iliescu şi îl înjură pe liderul comunist Vladimir Voronin? Nici nu pot fi comparaţi, iar asta în favoarea lui Voronin. Voronin n-a ordonat uciderea a mii de moldoveni aşa cum a făcut-o Iliescu, care este vinovat de crime dovedite împotriva poporului român! Voronin nu şi-a ucis predecesorul, aşa cum a făcut-o Iliescu! Iliescu şi-a creat o mafie politică, de baroni şi de urmaşi pregătiţi prin care domină România de 24 de ani, iar acum există pericolul ca, prin alegerea lui Ponta, România să se bolşevizeze după chipul şi asemănarea lui Iliescu. Voronin nu are aşa ceva în Moldova!

Făţărnicia acestor „români basarabeni” este de-a dreptul revoltătoare, mai cu seamă că au pretenţia că şi „ştiu” ce-i mai bine pentru poporul român!

De ani buni, asist cum o seamă de moldoveni, în special „elitele intelectuale”, s-au gudurat, s-au umilit pentru diferite avantaje în faţa acelor preşedinţi români care au făcut numai rău ţării şi propriilor cetăţeni. Au îngenuncheat cu umilinţă în faţa lui Iliescu preţ de trei mandate – unul de doi ani şi alte două de cîte patru ani. L-au linguşit, între 2006-2000, şi pe Emil Constantinescu. În 2004, cînd Iliescu îşi isprăvea cel de-al treilea mandat, aceiaşi servili „români basarabeni” i-au acordat masiv voturile urmaşului lui Iliescu, Adrian Năstase, nu lui Traian Băsescu. Şi-au revenit repede, după ce Băsescu a cîştigat, şi s-au făcut preş în faţa lui pentru avantajele ce decurg dintr-o astfel de umilinţă.

Cînd Băsescu s-a ridicat împotriva românilor, „românii basarabeni” n-au fost solidari cu românii, „fraţii lor”, ci cu Băsescu. Acum vor să se întoarcă la dragostea lor bolşevică dintîi, la Ion Iliescu, prin Victor Ponta, urmaşul lui ideologic. O fac şi din interesele meschine şi dezonorante ştiute, dar şi dintr-un anume semn de solidaritate a subconştientului lor cu Ponta, dat fiind că acesta este preferatul ruşilor.

Prin urmare, observăm că celor mai mulţi dintre „românii basarabeni” nu le pasă de interesele reale ale românilor şi României, ci de nişte avantaje personale mizerabile, demne de dispreţ. Privind lucrurile strict din această perspectivă, nu-i aşa că au tot dreptul românii conştienţi, cei din România profundă, ca să-i respingă, să-i desconsidere pe aceşti „români basarabeni” inventaţi de un sistem tot ca şi cel din care vine Ion Iliescu şi din care s-a născut şi Ponta? Cei mulţi, iar aici vorbesc despre acei „români basarabeni” manipulaţi sau ignoranţi, sînt duşi de nas cu inexistentul zăhărel al „unirii cu patria mumă”, fără să priceapă tocmai asta nu vor să realizeze cei cărora li se tot închină de vreo 24 de ani. Avînd originile şi conştiinţa bolşevice pe care le au, Iliescu şi urmaşii lui, cum să se gîndească ei să alipească României o Republică Moldova pe care fraţii lor ruşi o vor pentru ei?

Să sperăm în minuni!

Minunile care s-ar putea abate, în sfîrşit, asupra românilor şi României, ar veni numai printr-o deşteptare naţională generală ca să-l aleagă preşedinte pe Klaus Iohannis. România modernă a făcut-o un neamţ, regele Carol I, care, ca şi Iohannis, nici el nu excela în discurs, aşa cum o face Ponta după notiţele pe care i le fac Năstase şi Iliescu şi le învaţă pe de rost. Carol I, făuritorul României moderne într-o domnie de 47 de ani, era chiar subiect de glume şi caricaturizări de către presa vremii, iar asta din cauza în care vorbea stricat româneşte.

Neamţului Iohannis i se reproşează că nu are discursuri strălucite, mincinoase şi manipulatoare ca cele ale lui Ponta, în fond, dar, din anul 2000 şi pînă în prezent, ca ales primar repetat al Sibiului, a transformat acest oraş într-o adevărată capitală europeană civilizată şi dezvoltată. Nici un primar din România nu a reuşit performanţele lui. A făcut toate aceste lucruri pentru locuitorii Sibiului fără discursuri pompoase şi promisiuni deşarte. Pur şi simplu, a tăcut şi a făcut.

De aceea este atît de respectat şi ales cu majoritate covîrşitoare de către locuitorii oraşului său! De aceea îl aleg cei din Transilvania, care au un respect profund pentru adevăraţii gospodari, administratori şi politicieni care muncesc, nu vorbesc vrute şi nevrute de la tribune! De aceea l-au ales şi românii din Occident în turul întîi, pentru că au văzut că dacă a fost capabil să-şi occidentalizeze şi să-şi facă prosper un oraş, înseamnă că este capabil să gospodărească şi o ţară tot cu aceeaşi dăruire şi pricepere.

A sosit vremea ca, măcar în al doisprezecelea ceas, românii de pretutindeni să se mobilizeze pentru a-şi vota un prim preşedinte de ţară care preferă acţiunea, nu discursurile bubuitoare, seducătoare şi mincinoase! Vom vedea, pe 16 Noiembrie, dacă românii sînt capabili să demonstreze că pot pune capăt „eşecului permanent al României, că nu „este ţara eşecului” şi că eşecul nu mai trebuie să fie o „specialitate românească”!