ALEGERILE DE DUMINICA DIN RM PENTRU PARLAMENTUL ROMANIEI

După ce i-a nenorocit pe români, Băsescu îi vînează acum pe moldoveni, scanîndu-i

Absolut toţi moldovenii cu cetăţenie română nu pot admite, în ruptul capului, că ex-preşedintele României Traian Băsescu este un mafiot, un profitor, manipulator şi bandit de talie internaţională, iar asta încă de pe vremea comunismului în România, cînd şi atunci, ca şi în mandatul său prezidenţial, s-a bucurat de protecţia Securităţii.

Acum, ca să capete imunitate în faţa ameninţărilor penale care planează asupra lui, vrea să intre în Parlamentul României şi cu ajutorul voturilor moldovenilor pe care îi vrăjeşte şi pe care, în fond, îi dispreţuieşte la fel ca şi pe români. Nişa electorală pe care o foloseşte este unionismul, promisiunea că el va uni RM cu România. O stupizenie şi o imposibilitate în care nici el nu crede, dar ştie că va fi crezut de acei moldoveni unionişti fanatici, obtuzi sau naivi. Spre o deplină edificare a moldovenilor care nu au habar cine este cu adevărat Băsescu, vă voi reproduce doar un fragment dintr-un editorial semnat de reputatul jurnalist Cornel Nistorescu, Miercuri, 7 Decembrie, directorul publicaţiei „Cotidianul”, intitulat „O nenorocire pentru România - Traian Băsescu”, în care scrie:

Dezinvoltura şi tupeul cu care fostul preşedinte al României se insinuează în competiţia politică ne obligă la o evaluare mai amplă a prestaţiei sale. Cariera lui Traian Băsescu este plină de victime, de erori, de stagnări, de minciuni relansate sub formă de noi adevăruri, de fantezii cu pretenţii democratice, dar cu consecinţe dramatice pentru ţară. Starea pădurilor decimate, ţara rămasă pe drumuri, lumea subdezvoltată şi măcinată de accidente, dezvoltări urbanistice aberante, afaceri cu restituirile, toate alcătuiesc un peisaj dramatic. La un loc, ele fac parte dintr-o operă politică egală cu o nenorocire.

La toate acestea se adaugă destine frînte, oameni compromişi, ridiculizaţi, dislocaţi sau dispăruţi din viaţa publică. Inventarul de faţă a limitat numele şi cazurile invocate din lipsă de spaţiu. Efectele colaborării, prieteniei sau serviciilor făcute pentru Traian Băsescu pot lua proporţia unui alt mare dosar, cam cît a fost cel de condamnare a comunismului, în care comunistul devotat şi activ s-a transformat în principalul incriminator al acestuia. Inventarul nenorocirii generate de Traian Băsescu este departe de a fi complet. (…)

Rînd pe rînd, doamnele şi fetele folosite în campanie au fost folosite şi promovate şi mai apoi date afară, alungate sau ridiculizate. Anghelescu, producător ilegal şi distribuitor de ţigări, face parte dintre sponsorii care l-au ajutat pe Traian Băsescu să ajungă la Cotroceni. Imediat după alegeri, soţia sa a fost promovată la Preşedinţie, iar Florian Anghelescu a sfîrşit într-o sinucidere suspectă. Aceeaşi soartă a avut-o constructorul Erbaşu, găsit mort în piscina sa de pe malul Lacului Snagov.

Dintr-o nevinovată absolventă de liceu şi cu o facultate pe care e greu de crezut că a absolvit-o, Elena Băsescu a ajuns manechin preferat de creatori, membră în organizaţia de tineret, apoi parlamentar european. Operaţiunea de strîngere a voturilor pentru Elena Băsescu poate fi considerată un model de măsluire legală a alegerilor pentru un candidat fără suport popular. Promovarea Elenei Băsescu în Parlamentul European este una dintre operaţiunile electorale care au implicat oameni de la Cotroceni, din servicii şi din PD. Este cea mai spectaculoasă operaţiune electorală de promovare în Parlamentul European.

Dacă EBA a fost pupila dragă, Ioana a fost omul de sprijin şi de încredere. Prin ea s-au făcut afaceri importante (pămînturile de la Nana, în care nu am clarificat proprietatea terenurilor cumpărate de Elena Udrea), sau contracte cu dedicaţie ori „cu cheie“. Acestea (benzinăriile Gazprom) poartă cu ele secretul actelor semnate la notariatul Ioanei Băsescu. Casele Ioanei Băsescu au aceeaşi soartă neclară şi neinvestigată.”

Din lipsă de spaţiu, nu putem publica integral articolul-dosar despre fostul preşedinte român, dar afacerile ilegale şi profitabile ale familiei Băsescu trezesc invidie şi celor mai mari mafioţi din lume. Timp de zece ani, cît a fost Preşedintele unei ţări membră a UE şi NATO, Băsescu n-a fost capabil să facă unirea celor două ţări pentru că ştia prea bine că este imposibilă, însă i-a vrăjit pe moldoveni cu burse şi, mai ales, cu cetăţenia română, care a îmbogăţit cu milioane bugetul României şi pe cel al traficanţilor, mijlocitorilor dobîndirii acesteia.

Cei care, Duminică, vor vota Partidul Mişcarea Populară a lui Băsescu nu-şi vor vota pentru ei absolut nici un beneficiu, ci îşi vor da acordul ca el să-şi prelungească termenul pînă cînd justiţia română îl va înşfăca. Vor vota strict pentru el, pentru Băsescu personal, pentru că deja se şi vede într-o viitoare alianţă politică parlamentară care să-l propulseze în funcţia de prim-ministru, un post care i-ar mai întîrzia cazarea într-una din ospitalierele puşcării româneşti. A-l vota pe Băsescu echivalează cu a-i vota pe Ghimpu, Chirtoacă, Pavlicenco sau Ana Guţu.

Aşadar, Băsescu îi aşteaptă, Duminică, pe cei mai mulţi dintre moldoveni să stea la cozi interminabile la secţiile de votare din RM ca, înainte de a-l vota, să le fie scanate documentele de identitate spre a fi identificaţi acei moldoveni care au cetăţenie română şi nu şi-au plătit asigurarea lunară de sănătate în România.

Moldoveni, fiţi patrioţi, votaţi-l pe Băsescu şi, mai ales, nu fiţi zgîrciţi şi plătiţi-vă patriotic asigurarea de sănătate în România, Patria Mamă şi Tată!

Mihai CONŢIU

P. S. Mulţi se miră de liniştea tainică a acestei campanii electorale româneşti în RM. Păi se tem de DNA. Vă aduceţi aminte de campania prezidenţială din România, cînd şarlatanii electorali ai ex-premierului penal Victor Ponta au cumpărat voturi la greu de la moldoveni, iar mai apoi au ajuns să fie cercetaţi penal? Acum sînt prudenţi. PSD şi Mişcarea Populară a lui Băsescu îşi „racolează” în tăcere voturile de la moldoveni. O excepţie o fac liberalii români, care n-au nici un chef să dea nas în nas Băsescu şi hăndrălăii lui de aici, care-şi imaginează că sînt adevăraţii şefi ai RM.