ALEGERI PREZIDENTIALE IN FRANTA: PAPA FRANCISC NU STIE "DE UNDE VINE" EMMANUEL MACRON

Papa Francisc a refuzat sîmbătă să dea indicații de vot francezilor pentru a-i departaja pe cei doi candidați la prezidențiale, explicînd că unul, Marine Le Pen, reprezintă "dreapta puternică" și că nu știe de unde vine Emmanuel Macron, relatează AFP.

"Vă spun sincer, nu înțeleg politica internă franceză", a declarat suveranul pontif în avionul cu care se întorcea din Egipt, întrebat despre tentația catolicilor francezi pentru votul populist sau extremist.

"Am căutat să am relații bune cu fostul președinte (François) Hollande. A exista un conflict altădată, dar am putut discuta despre acesta", a adăugat el, referindu-se probabil la dezbaterea pe tema căsătoriei între persoane de același sex ori respingerea de către Vatican a numirii unui ambasador al Franței homosexual.

"Despre cei doi candidați, nu le știu povestea. Știu că unul reprezintă dreapta puternică, dar celălalt nu știu de unde vine, deci nu pot da nicio indicație", a spus papa Francisc rîzînd, fără să citeze numele celor doi candidați.

Sursa: Agerpres