Alegeri in Anglia. Boris Johnson, victorie istorică și o lovitura pentru UE: „Acestui Guvern conservator i s-a dat un nou mandat puternic, de a finaliza Brexit-ul!”

Premierul britanic Boris Johnson a obținut majoritatea în Parlamentul britanic, partidul său conservator trecînd pragul de 326 de locuri din cele 650 ale Camerei Comunelor, potrivit rezultatelor oficiale publicate Vineri, relatează AFP și Reuters. După numărarea rezultatelor în 600 de circumscripții electorale, conservatorii dețin 328 de locuri de deputați, potrivit datelor difuzate de BBC, Sky News și agenția Press Association (PA), ceea ce confirmă larga majoritate conservatoare obținută și deschide calea ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană la 31 Ianuarie. 

Boris Johnson a declarat Vineri că Guvernul său pare că a cîștigat un nou mandat puternic pentru a finaliza Brexit-ul, iar lucrurile par să meargă în direcția cea bună în urma rezultatului votului anunțat de exit-polluri după alegerile din Marea Britanie.

„În această etapă, se pare că acestui Guvern conservator dintr-o singură națiune i s-a dat un nou mandat puternic, de a finaliza Brexit-ul și nu doar de a finaliza Brexit-ul, ci de a uni această țară și de a o duce mai departe”, a spus Johnson după cîștigarea circumscripției sale din Uxbridge, Londra.

„Cred că aceasta se va dovedi a fi o alegere istorică care ne oferă acum, în acest nou Guvern, șansa de a respecta voința democratică a poporului britanic, de a schimba această țară în bine și de a declanșa potențialul întregului popor din această țară”, a adăugat Johnson.

„Asta vom face acum și dacă avem norocul să fim returnați, deoarece sondajul de ieșire pare să sugereze, atunci lucrul va începe… astăzi”, a continuat acesta.