ALCOOL ŞI VITEZĂ DE RALIU (VIDEO)

În loc de distracţie la karaoke, 3 fete şi 5 băieţi au murit într-un groaznic accident auto

Potrivit unui comunicat difuzat de agenţia IPN, opt tineri cu vîrste cuprinse între 17 şi 22 de ani au decedat în noaptea de Miercuri, 14 August, în urma unui grav accident rutier produs pe şoseaua Munceşti din Capitală. Tinerii erau domiciliați în Revaca, municipiul Chișinău, și Floreni, raionul Anenii Noi. Printre tinerii decedaţi se numără trei fete şi cinci băieţi. Tinerii veneau în capitală la un club de karaoke.

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, pentru a scoate tinerii din maşina accidentată, a fost nevoie de intervenţia salvatorilor. Ajunşi la faţa locului, salvatorii au stabilit că un automobil de model Renault era proiectat într-un copac, iar în el se aflau opt tineri, dintre care şase erau decedaţi. Angajaţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale au continuat lucrările de descarcerare, pînă cînd  au fost scoase toate corpurile dintre fiarele automobilului. La faţa locului au intervenit mai multe echipaje ale Inspectoratului Naţional de Patrulare.

Totodată, Publika TV citează pe Liliana Puşcaşu, ofiţer de presă al Serviciului Situaţii Excepţionale, care a declarat: „A fost necesară echipa de descarcerare. După miezul nopţii salvatorii au venit la locul accidentului şi au stabilit că un automobil de model Renault s-a tamponat într-un copac. Cînd au ajuns la faţa locului, au reuşit să descarcereze două persoane care încă erau în viaţă. Aceştia au fost preluaţi de Serviciul de Urgenţă, însă au murit în drum spre spital. Salvatorii au făcut tot posibilul pentru a salva vieţile victimelor...”

La scurt timp de la producerea tragediei, la faţa locului au venit aproape 70 de rude şi prieteni ale victimelor. "Eu am o soră acolo, era în maşină", a declarat un tînăr.
Potrivit Poliţiei, tinerii, care se duceau la Karaoke, erau în stare de ebrietate, iar şoferul conducea cu aproape 200 de kilometri la oră.

După cum mai notează Publika.md, acesta nu este primul accident de circulaţie grav din ultimul timp. Joia trecută, un om a murit, iar alţi 11 au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce patru persoane au ajuns în secţiile de Reanimare şi Traumatologie.