Alaiba e dat naiba!

Este deja cunoscută nesimțirea cu care acel tractorist țărănoi a tras cu plugul o brazdă în gazonul din parcul Catedralei la protestele agricultorilor de Marți, 22 Decembrie. Bruta asta de la coada vacii a vrut să demonstreze că și în Capitală își poate permite să se poarte ca în spatele WC-ului său din fundul curții din satul în care mă-sa l-a adus pe lume. O măgărie țărănească penală l-a transformat în vedetă de o zi pe ecranele televizoarelor, iar maimuțoiul se și mîndrește cu asta. Fiind activist al PAS, era de bun simț ca Maia Sandu să dezaprobe acest comportament samavolnic. Nefăcînd-o, înseamnă că se solidarizează cu astfel de barbarisme specifice analfabeților agresivi de prin unele sate uitate în civilizația de tip medieval.

Poate că episodul ar fi fost trecut la faptul divers sancționat de lege și l-am fi uitat, iar asta dacă nu s-ar fi solidarizat cu acel mitocan tocmai un deputat guraliv al PAS. E vorba despre Dumitru Alaiba. Comentînd infracțiunea amintită, Alaiba a notat: "Dacă asta șochează, înseamnă că voi/noi nu am văzut fermieri enervați care protestează. Ei, a tras omul o brazdă, în semn de protest. Ei, și mare lucru!". Asta o spune, rețineți, un deputat în Parlamentul Țării!

Din asta, orice om normal, un om cu bun simț și responsabil înțelege că Alaiba e de aceiași structură morală, comportamentală și educațională ca și cea a tractoristului primitiv. ”Băi”, îți vine să spui, ”Alaiba e dat naiba, dar al dracului de tot!” În logica lui, dacă și noi ne-am enerva și am vrea să protestăm împotriva dezordinii din ograda acelui tractorist, a celei din gospodăria părinților lui Al(N)aiba de la Soroca, iar asta pentru că agresează estetic ansamblul de ulițe, străzi și locuințe înconjurătoare, ”n-ar fi mare lucru” dacă am trage și noi o brazdă în fața curților lor, cu un buldozer. ”N-ar fi mare lucru”, în semn de protest față de ignorarea celor mai elementare norme sanitare gospodărești, dacă am apela la ajutorul lui Usatîi ca să le deverseze în fața gardurilor lor vreo tonă de fecale, căci oricum sunt obișnuiți cu closetul din fundul curții.

Asta-i ”calitatea” deputaților ”de elită” ai PAS! Mai mare rușinea pentru Al(N)aiba, dar și pentru cei care l-au ales și nu-i cer socoteală pentru solidarizare lui cu cele mai mizerabile acte de barbarie urbană săvîrșite de unul cu apucături rurale dintre cele mai primitive! Nu ne-am mira dacă PAS i-ar oferi acelui tractorist primitiv chiar și vreun post de răspundere, eventual de consilier prezidențial ”pe probleme de etică rudimentară rurală”! Huo, băi, domnule deputat Al(N)aiba cu mentalitate de șatră!

P. s. Al(N)aiba nu are cum să nu știe că, în Țările occidentale, astfel de acte barbare sunt sancționate extrem de dur de către polițiști – somarea cu arma a făptașului și, în caz de nesupunere, neutralizarea lui, precum confiscarea tractorului. (M. C.)