AI PROBLEME CU SOMNUL? FA EXERCITIUL CARE TE AJUTA SA ADORMI INTR-UN MINUT!

Insomnia este o problemă din ce în ce mai des întîlnită, în cele mai multe dintre cazuri fiind cauzată de stres. În timp, această afecţiune poate avea repercusiuni grave asupra sănătăţii noastre, motiv pentru care trebuie tratată din timp.

Cercetătorii au descoperit, însă, un truc de milioane. Tot ce trebuie să faci este să respiri pe nas pentru patru secunde. Ţine-ţi respiraţia pentru alte şapte secunde, apoi expiră pe gură timp de opt secunde.

Acest exerciţiu are un efect asemănător substanţelor chimice asupra creierului, încetinind bătăile inimii şi ajutîndu-te să adormi. Este indicat, de asemenea, să ai telefonul şi alte dispozitive electronice cît mai departe de tine, pentru a nu-ţi distrage atenţia.

Astfel, cînd inspiri timp de patru secunde, te forţezi să inhalezi mai mult oxigen. Cînd îţi ţii respiraţia pentru şapte secunde, apoi expiri timp de opt secunde, elimini dioxidul de carbon din plămîni. Mai mult oxigen în organism îţi dă senzaţia de uşoară ameţeală şi are un efect sedativ. În aceste condiţii, inima, creierul şi organismul tău pot, în sfîrşit, să se relaxeze.

Sursa: observator.tv