AGRICULTORI MOLDOVENI PARTICIPĂ LA TÎRGUL PENTRU FERMIERI AGRALIM DIN ROMÂNIA

Circa 20 de fermieri din toate zonele ţării, membri ai Federaţiei Naţionale a Agricultorilor din R. Moldova „AGROinform” participă la Tîrgul pentru Fermieri AGRALIM şi la Forumul Agricol al Regiunii de Nord-Est, care se desfăşoară în perioada 18-21 septembrie în judeţul Iaşi, România.

Solicitat de agenţie, vicedirectorul „AGROinform” Iurie Hurmuzachi a afirmat că în condiţiile embargoului impus de Rusia, fermierii moldoveni, participînd cu produsele lor la aceste evenimente, vor avea posibilitatea să stabilească noi relaţii cu partenerii din România şi să identifice noi pieţe de desfacere.

Potrivit sursei citate, AGRALIM este un eveniment aşteptat de către fermierii din Regiunea de Nord-Est a României şi Republica Moldova. Pentru prima dată acesta se desfăşoară în cîmp, iar timp de patru zile la Ferma Ezăreni, comuna Miroslava, judeţul Iaşi, pe o suprafaţă de 10 hectare de teren, organizatorii propun fermierilor un nou concept de expoziţie agricolă.

Participanţii la tîrg vor putea vedea loturi agricole demonstrative, standuri expoziţionale a peste 100 de companii din România şi din alte ţări, demonstraţii de tehnică agricolă, echipamente zootehnice, se vor întîlni cu producători şi importatori de maşini şi utilaje agricole, furnizori de soluţii complete pentru ferme, prestatori de servicii pentru agricultură.

Ansamblul de manifestări AGRALIM este desfăşurat de către Clubul Fermierilor AGRALIM din România în parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi şi alte organizaţii, printre care Agenţia de intervenţie şi plăţi pentru agricultură din R. Moldova şi Federaţia Naţională a Agricultorilor din Moldova „AGROinform”.

Sursa: Moldpres