AGRESIVITATEA CRIMINALA A CORECTITUDINII POLITICE

Părinții care nu-și vor lăsa băieții să poarte fustă riscă să fie dați pe mîna serviciilor sociale

Părinții care vor refuza să-și lase fiul să poarte fustă la școală ar putea fi dați pe mîna serviciilor sociale din Marea Britanie, se spune în cel mai recent memo adresat școlilor. Totodată, cazurile în care mamele și tații care nu sînt de acord cu doleanța copilului de a-și schimba numele ar putea constitui un motiv de îngrijorare, potrivit „Ghidului pentru școli trans-incluziune” din Brighton și HoveCity. Documentul, scrie The Telegraph, vine după ce mai mulți englezi s-au plîns că școlile „răspîndesc confuzie” în mintea copiilor prin promovarea excesivă a problemelor transsexuale, copiii fiind încurajați să „uite” diferența dintre băieți și fete.

Acest îndrumar îi sfătuiește pe profesori cu privire la modul în care să se ocupe de o serie de cazuri diferite, inclusiv dacă părinții spun că „refuză să permită băieților să își schimbe numele sau să poarte fuste". Școlile sînt sfătuite că unii părinți pot avea probleme mari în a accepta identitatea de gen a copilului lor și că poate dura o perioadă mai mare de timp ca aceștia să accepte schimbarea. „Dacă există anumite cazuri în care apar îngrijorări semnificative în ceea ce privește bunăstarea și siguranța copilului legat de modul în care părinții tratează explorarea identității de gen a copilului, se recomandă să urmați procedurile de protejare”, precizează documentul.

Instrucțiunile venite de la Departamentul pentru Educație (DfE) privind protejarea copilului spun că personalul școlar care are astfel de îngrijorări trebuie să alerteze conducerea școlii și, dacă este necesar, să contacteze serviciile sociale sau chiar poliția.

Un sondaj realizat în Aprilie de YouGov Omnibus a constatat că 40% dintre adulți consideră că elevilor, băieți sau fete, ar trebui să li se permită să poarte orice doresc. Doar 31% dintre cei chestionați au spus că fetele ar trebui să poată purta fuste sau pantaloni, dar că băieții ar trebui să poarte doar pantaloni.