Agresivitatea criminala a Corectitudinii Politice

Serviciu norvegian de protecție a copilului din Norvegia, Barnevernet, a mai răpit un copil. Un băiețel de 19 luni a fost luat de lîngă mamă pe motiv că era „încă alăptat„

Banevernetul din Norvegia a luat copilul unei americance. După patru ani, această mamă se luptă și acum pentru a primi dreptul de a-și crește fiul. S-au scurs aproape patru ani de cînd cetățeana americană Amy Jakobsen Bjørnevåg nu și-a mai văzut fiul, Tyler, după ce i-a fost luat de lîngă ea de către deja cunoscutul serviciu norvegian de protecție a copilului din Norvegia, Barnevernet, din cauza unei probleme legate de „greutate”, scrie Christian Post.

Născută în Brooklyn, New York, după ce și-a petrecut o mare parte din copilărie în New Jersey, Bjørnevåg și familia ei s-au mutat în țara scandinavă unde s-a născut tatăl ei. După ce tînăra l-a născut pe Tyler, la vîrsta de 18 ani, l-a dus  constant la controale medicale. Deși problemele cu greutatea au apărut în condițiile în care nu reușea să-l facă să mănînce alimente solide, Bjørnevåg nu a avut niciodată probleme majore cu Guvernul norvegian pînă cînd Tyler a împlinit 19 luni. Pe 22 Septembrie 2014.

În acea zi, agenții de la Barnevernet (Agenția de protecție a copilului din Norvegia) și ofițerii de Poliție au venit la casa lui Bjørnevåg, în Lyngdal, și au forțat-o pe tînără și pe tatăl copilului, Kevin, să meargă într-un spital unde erau puși  la „izolare” în timp ce copilul era examinat de un medic. Mama a fost acuzată că încă își alăptează fiul și că nu îl hrănește cu mîncare solidă. I s-a spus că Tyler ar trebui să cîntărească 10 kilograme în loc de 9 kilograme și s-a stabilit că Tyler a are o deficiență de vitamina B12.

Ceea ce păreau la acel moment a fi probleme minore de sănătate s-a transformat într-un vîrtej care a schimbat vieți. Bjørnevåga fost decăzută din drepturile părintești de către cei de la Barnevernet, deși femeia spune că Agenția nu a încercat niciodată să efectueze o investigație completă și corectă pentru a vedea cum era ca mamă. De atunci s-au scurs aproape cinci ani, și lupta ei cu sistemul norvegian care pretinde că apără drepturile copiilor continuă zi de zi.

Bjørnevåg nu este singura în suferința provocată de luarea de lîngă ea a copilului de  către un sistem de protecție a copilului acuzat tot mai frecvent că intervine cu forța și fără baze reale pentru a separa familiile și că aplică un model îngrijorător de îndepărtare a copiilor de părinții imigranți etnici.

În ultimii ani, Barnevernet a intrat sub atenția internațională, deoarece multe familii au acuzat agenția că  le-a încălcat drepturile omului și le-a înlăturat pe nedrept copiii din diverse motive, plasîndu-i în centre ale statului.

O analiză a tuturor deciziilor norvegiene privind ordinul de îngrijire, din 2012 pînă în 2016, arată că vîrsta medie a copiilor supuși ordinelor de îngrijire este de 3,5 luni. De asemenea, analiza arată că părinții au fost de acord să plaseze copiii în asistență maternală în numai 27% din cazuri. Potrivit Direcției pentru Copii, Tineret și Familie din Norvegia, 1.545 de copii au fost supuși unui ordin de îngrijire aprobat de o comisie de protecție în cursul anului 2015, ceea ce reprezintă aproximativ 1,4 copii la 1.000 de copii în vîrstă de 0-17 ani.

Barnevernet a devenit cunoscută și în România, după cazurile familiilor Bodnariu și Nan. Ambele familii și-au primit copiii înapoi după mai mulți ani de bătălii în Justiție și proteste internaționale din partea opiniei publice românești.