Agresivitatea criminala a Corectitudinii Politice

Suedia: Un pastor a fost condamnat la o lună de închisoare pentru propovăduirea învățăturilor biblice despre sexualitate

de Paul Coleman, ADF International (Bruxelles)

Acum cîțiva ani, am fost implicat în apărarea pastorului suedez Ake Green. Acesta a fost condamnat la 30 de zile de închisoare pentru săvîrșirea faptei de incitare la ură (hate-speech), constînd în aceea că, într-o predică de Duminică, s-a referit la comportamentele sexuale imorale practicate în Suedia și nu numai. Pastorul a fost învinuit și trimis în judecată pentru încălcarea dispozițiilor legale suedeze referitoare la interdicția incitării la ură, prin ceea ce a spus într-o predică și care a fost considerat a reflecta dispreț.

După cum a spus acuzarea în timpul procesului, oricine poate avea orice religie dorește, dar reprezintă un atac împotriva homosexualilor să citezi din Biblie în ceea ce privește acest subiect, așa cum a făcut el în discursul ”incitator” în acest sens. În cursul apelului final din fața Curții Supreme a Suediei, acuzarea a insistat în interogatoriul aplicat pastorului asupra cererii de a folosi o altă Biblie, respectiv una care să nu dezaprobe homosexualitatea. Calm, pastorul i-a răspuns de trei ori că există o singură Biblie.

Procesul a fost ca din timpurile întunecate ale istoriei. Doar că, în loc de o vrăjitoare acuzată de formule sataniste, era un cleric acuzat de un procuror – reprezentînd adevărul corect al prezentului – pentru a retracta Sfînta Scriptură. Dacă nu aș fi fost prezent să văd cu ochii mei cum se derula totul, nu aș fi crezut că așa ceva s-ar mai putea întîmpla în prezent. Din fericire, după mai mult de doi ani de procese prin tribunale, destul de greu, condamnarea lui a fost desființată de Curtea Supremă.

Sursa: How European “hate speech” laws are threatening freedom of speech
Traducerea: Referendum pentru România