Agresivitatea criminala a Corectitudinii Politice: In Suedia multiculturala, SFINTA LUCIA poate fi si un BARBAT

Dacă în Franța o tînără metisă a fost desemnată să o încarneze pe Ioana d'Arc în cadrul sărbătorii anuale dedicate eroinei naționale a francezilor, în Suedia, în acest an, la concursul pentru rolul Sfintei Lucia, în procesiunile de Iarnă, pot participa și bărbați. Al treilea oraș al Suediei, Malmö, a anunțat că la concursul pentru rolul Sfintei Lucia, în procesiunile de Iarnă, pot participa și bărbați, scrie evz.ro. Site-ul municipalității a anunțat că actorul pentru rolul principal în procesiunea corală de Sfînta Lucia, care are loc pe 13 Decembrie, „nu va fi ales în funcție de aparența lor sau de capacitățile vocale”, ci va fi „o persoană care a demonstrat un mare atașament față de oraș și de semeni”.

„Anterior, am apelat întotdeauna la o femeie, dar anul acesta am decis să nu o mai facem. Aceasta, deoarece înțelegem că oamenii nu se identifică întotdeauna cu sexul lor”, a declarat Viveca Byhr Linden, organizatoarea ceremoniei pentru publicația The Local. Subliniind că nici sexul, nici talentul de a cînta, nici înfățișarea nu vor conta, Linden a adăugat: „Suntem mîndri că acesta nu este un concurs de frumusețe”. „Nu cerem nici o fotografie a celor care candidează, nu ne pasă dacă știu să cînte sau nu”, a mai spus Linden. „Nu ne dorim să ne cramponăm de imaginea unei Lucia tradiționale.”

În întreaga Scandinavie, orașele și comunitățile religioase au ales întotdeauna o tînără femeie sau fată pentru a o întruchipa pe Lucia, o mucenică din Sicilia secolului IV, ucisă în timpul persecuțiilor împotriva creștinilor ale lui Dioclețian, pentru că le-a adus hrană credincioșilor care se ascundeau în catacombe.