ADRIAN LEBEDINSCHI A AVUT O INTREVEDERE CU AMBASADORUL FRANTEI IN REPUBLICA MOLDOVA, PASCAL LE DEUNFF

Președintele Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Adrian LEBEDINSCHI a avut, astăzi, o întrevedere cu E.S. Dl. Ambasador Pascal LE DEUNFF și Dl. Serge CASSERI, Prim Consilier de Cooperare și Acțiune Culturală din Ambasada Franței în Republica Moldova.

Adrian LEBEDINSCHI a menționat deosebita deschidere spre colaborare în diversele domenii ale Comisiei de profil în proiectele prioritare ale reprezentanților Ambasadei Franceze în Moldova. În special, a fost apreciată asistența părții franceze pentru promovarea și studierea limbii și culturii franceze. Totodată, au fost accentuate necesitățile de impulsionare a sistemului de predare bilingv în instruirea preuniversitară, ceea ce ar asigura tinerii cu oportunități noi pentru carieră și ar avea o plusvaloare atestării cunoștințelor obținute. Este binevenit schimbul de experiență a specialiștilor în diverse domenii cum ar fi cercetare, instruire, cultură, afaceri.

La rîndul său, Dl. Ambasador Pascal LE DEUNFF a ținut să exprime aprecierea apartenenței Republicii Moldovala Organizația Internațională a Francofoniei și a menționat oportunitățile și beneficiile pe care le oferă colaborarea în spațiul francofon, Franța fiind un partener strategic și investitor important pentru Moldova.

Totodată, E.S. Dl Ambasador a accentuat atenția deosebită, care se atribuie de către statul francez studierii și promovării limbii și culturii franceze și a exprimat toată deschiderea și suportul pentru dezvoltarea programelor de instruire pentru întreg teritoriul Republicii Moldova.

Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului RM