ADRESAREA PSRM CATRE CONDUCEREA TRANSNISTRIEI IN LEGATURA CU RETINEREA DEPUTATILOR SI ACTIVISTILOR CIVICI

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își exprimă îngrijorarea în legătură cu reținerea persoanelor politice și a activiștilor civici din Tiraspol. În primul rînd, este vorba despre deputatul Sovietului Suprem din Transnistria, liderul Partidului Comunist din Transnistria, Oleg Horjan și cei mai apropiați camarazi ai săi.

Noi îl cunoaștem pe Oleg Horjan și pe colegii acestuia drept adevărați patrioți ai regiunii respective, care au o atitudine respectuoasă față de trecutul nostru istoric, adept al justiției sociale, al identității moldovenești, a integrării euroasiatice și a relațiilor de prietenie cu Federația Rusă, un oponent convins al unionismului și aderării la NATO.

În același timp, Oleg Horjan și camarazii săi s-au arătat drept persoane deschise pentru dialogul dintre cele două maluri ale Nistrului, în primul rînd, cu acele forțe cu care împărtîșesc aceleași valori.

Partidul Socialiștilor condamnă cu vehemență manifestările de violență sub orice formă, în special față de colaboratorii organelor de drept. Sîntem convinși că fiecare persoană trebuie să aibă dreptul de a-și exprima liber poziția politică și de a organiza prosteste pașnice.

Partidul Socialiștilor face apel către conducerea Transnistriei cu rugămintea de a schimba măsura preventivă și de a elibera toate persoanele reținute pentru participarea la protestul pașnic.

Partidul Socialiștilor își exprimă speranța că investigația va fi efectuată în mod obiectiv, fără presiuni politice din partea unor părți.

Partidul Socialiștilor cu fermitate pledează pentru apropierea celor două maluri ale Nistrului, pentru continuarea dialogului dintre reprezentanții societății de pe ambele maluri, în special dintre oamenii care împărtășesc aceleași valori.

Sursa: socialistii.md