ADOLF VALERIU MUNTEANU, OPINCAR-GAINAR DIN FLORENI

„De la un român autentic pentru un maimuţoi moldovean pro-român”

Valeriu Munteanu, candidat „unionist” la Primăria Capitalei, a publicat pe blogul lui un „articol” intitulat „De la Valeriu Munteanu pentru dodonişti: Da, sînt de la ţară”, republicat, contra cost din cîte ştim, pe site-ul Unimedia. Din raţiuni ce ţin de estetica selectării subiectelor, nu zăboveam asupra acestui ins pe care, în dimensiunile judecăţii mele de valoare şi a unei percepţii corecte a ceea ce înseamnă igienă socială şi politică, îl consider imund, adică un fel de murdărie politică. O fac însă pentru că, fără să mă numească, ci invocînd un articol de-al meu din Vara anului 2015, recurge la o obrăznicie tipică ţărănoilor şi afirmă că „Moldova Suverană este gunoiştea presei din Chişinău” şi pentru că am publicat un articol intitulat „Soarta Chişinăului este decisă de vînzătorii de pătrunjel din suburbii”. O mai fac şi pentru că insul cu pricină candidează la postul de primar al Capitalei, că îşi dă aere de român, că atunci cînd vorbeşte dă impresia că scuipă, dar şi din pricină că individul se comportă ca un ţărănoi, nu ca un ţăran respectabil care ar trebui să fie. Spre a preveni eventualele confuzii, precizez că ţăranul este un locuitor al satelor, iar un ţărănoi este acel individ care se exprimă/comportă ca un mitocan, mojic, bădăran, la fel ca şi Munteanu.

În aşa-zisul lui articol, ţărănoiul Munteanu, mîndrindu-se nejustificat, prin comportamentul lui, cu obîrşia lui de ţăran, este revoltat la gîndul că locuitorilor din suburbiile Chişinăului li se vor retrage dreptul de a mai vota primarul Capitalei, în condiţiile în care, în localităţile lor, îşi votează proprii primari pe care chişinăuienii nu au dreptul să-i voteze. Cam aceasta era şi substanţa articolului la care se referă ţărănoiul de Munteanu. Revolta lui Munteanu vine de la aceea că el ştie prea bine cum a „cîştigat” Chirtoacă alegerile cu ajutorul „vînzătorilor de pătrunjel”, o denumire metaforică pentru alegătorii din suburbii „care l-au votat fără să voteze” pe Chirtoacă.

Oricine are o educaţie elementară cît de cît aleasă, fireşte că închide televizorul şi se duce să vomite cînd îi vede chipul acestui opincar „vînzător şi de găini”. În expunerile sale, el nu este ferm, bine motivat şi cu o reală apartenenţă afectivă faţă de România, aşa cum susţinătorii lui rudimentari pot fi tentaţi să creadă, ci obraznic şi sigur pe sine deoarece se ştie protejat nu de Mihai Ghimpu, şeful lui politic, ci de Plahotniuc, care îi face concesii păstrîndu-i-l pe fratele lui, Ruslan Munteanu, în funcţia de director adjunct la SIS. După „ruptura politică” dintre Plahotniuc şi Ghimpu, după ce Chirtoacă a fost înlăturat de la Primărie ca o curvă nerentabilă, îmbătrînită, dintr-un bordel care se respectă, ar mai fi permis Plahotniuc ca la conducerea SIS să rămînă „omul lui Ghimpu” – Ruslan Munteanu? Astfel, cei doi fraţi nu sînt executanţii umili ai lui Ghimpu, cel care „i-a partajat politic”, ci ai lui Plahotniuc. Acesta e şi motivul pentru care maimuţoiul politic Valeriu Munteanu este „contracandidatul” subalternei Silvia Radu, dar despre acestea veţi mai citi în editorialul de Vineri.

Discursurile sale publice îi trădează şi sursele de inspiraţie, toate ducînd spre Mein Kampf a lui Adolf Hitler şi cele ale liderilor legionari români Corneliu Zelea Codreanu şi Horia Sima. Problema lui este că nu cunoaşte nici limba germană, nici limba română, pentru a cărei supremaţie aici spune că luptă. El a preluat de la „charismaticii” lideri Hitler, Codreanu şi Sima doar ieşiri caricaturale care te determină să crezi că este scelerat sau epileptic. Nu stăpîneşte absolut deloc corecta folosire a formulelor de adresare corecte din limba română. În loc de „dumneavoastră” spune „voi”, căci, din fericire pentru el, totuşi, cunoaşte mai bine limba rusă. Cu prilejul sărbătoririi Paştelui, a difuzat pe posturile de televiziune, bănuind că destul de costisitor, un videoclip în care, printre multe altele, spune că-i „cuprinde” pe chişinăuieni, o variantă calchiată sigur din rusă, căci „românul” Munteanu habar nu are că „a cuprinde” înseamnă cu totul altceva decît expresia românească „a îmbrăţişa”, aşa cum ar fi fost corect să se exprime dacă ar fi fost român sadea, nu un hibrid, o clonă. Spre buna lui educare „gramaticală”, ar fi bine dacă ar citi mai conştiincios Moldova Suverană, care, în opinia lui descreierată, este „gunoiştea presei din Chişinău”.

Aşa cum spuneam, specimenul este imund, un ţărănoi care te dezonorează dacă admiţi să-i fii coleg de platou într-o emisiune, indiferent cît ai fi de dornic să te vezi „pe sticlă”, mai nou pe plasmă. De ce stagnează evoluţia educaţională şi spirituală a viitoarelor generaţii de tineri „dominanţi sau dominatori” politici de aici? Pentru că aceste viitoare generaţii au astfel de taţi rataţi, vulgari, certăreţi, inculţi, şantajabili şi murdari, murdari, murdari…!!!

Mihai CONŢIU