Adolescentul acuzat ca a impuscat oameni in timpul protestelor din Wisconsin a fost filmat cu arma in mina pe strada

Kyle Rittenhouse, adolescentul de 17 ani acuzat de omor cu intenție în timpul protestelor violente din orașul Kenosha, statul Wisconsin, este un tînăr care obișnuia să pozeze pe rețelele de socializare îmbrăcat militar sau purtînd arme. El făcuse parte dintr-un program dedicat tinerilor interesați de forțele de ordine, iar conturile sale pe rețelele sociale arată interesul său către această latură.

Fotografiile de pe conturile sale de socializare și ale mamei sale îl înfățișează pe Kyle Rittenhouse în diferite ipostaze legate de forțe de ordine, Poliție, Pompieri. În acest fel se prezenta tînărul, potrivit site-ului Heavy.com, care a apucat să consulte conturile lui de pe rețelele sociale înainte ca ele să dispară.

Tînărul se poza înarmat, afișînd mesaje în sprijinul Poliției (Blue Lives Matter).

Momentul împușcăturilor, filmat

Într-o filmare din timpul protestelor din Kenosha, Kyle Rittenhouse apare cu arma în mînă în timp ce fuge și este urmărit de o altă persoană, care îl lovește în spate. Urmează o scenă în care Kyle se împiedică și cîțiva oameni sar pe el, dar tînărul pare că trage cu arma (se vede fum ieșind pe țeavă și se aud zgomote asemănătoare focurilor de armă). Cei care săriseră pe el se împrăștie în fugă, cu excepția unei persoane care îl atacase pe Kyle, după care a mai făcut cîțiva pași și s-a prăbușit la pămînt. 

Trei persoane au fost împușcate în urma unei nopți de violențe în Kenosha, dintre care două și-au pierdut viața. A fost a treia noapte de proteste în orașul din Wisconsin, iar protestatarii au intrat în confruntări cu forțele de ordine în apropierea clădirii Tribunalului din oraș.

Totul a pornit de la împușcarea de către polițiști a unui tînăr de culoare, Jacob Blake, care va rămîne paralizat de la brîu în jos în urma rănilor suferite.