Actori moldoveni vor juca alături de staruri internaţionale într-un film moldo-italian

Actori moldoveni vor juca alături de staruri internaţionale în filmul moldo-italian "My Lady" ("Doamna mea"). La Chişinău a fost lansat, pe 28 martie, primul proiect cinematografic internaţional moldo-italian.

Angelo Iacono, producătorul filmului, a specificat că bugetul proiectului se estimează la 3-4 mln de euro. Iacono spune că a ales R. Moldova pentru filmări, deoarece producerea filmului în Italia l-ar fi costat dublu sau triplu. Autorul scenariului şi regizorul filmului "My Lady" este Alexandru Vasilache, director general al Studioului "Moldova-Film". Totodată, în film se vor produce actriţa americană Jennifer Connely, care a obţinut în anul 2002 Premiile "Oscar" şi "Globul de aur". Potrivit producătorului italian, "Sharon Stone va fi actriţă de rezervă în acest film".

În acelaşi timp, alături de staruri cu renume internaţional se vor produce trei actori moldoveni, între care Sergiu Ciubotaru şi Dina Luca. Asupra filmului va lucra şi scenograful italian Osvaldo Desideri, la fel premiat cu "0scar".

Actorul Sergiu Ciubotaru a precizat că filmările vor dura două luni şi jumătate şi vor avea loc la Chişinău şi în locuri pitoreşti, situate la 50 km de capitală. Premiera acestei producţii cinematografice este programată pentru sfîrşitul toamnei 2014.

Producătorul Angelo Iacono intenţionează să facă un film de calitate superioară, cu care va participa la cele mai prestigioase festivaluri de film din lume. Producţia cinematografică urmează a fi o dramă, bazată pe o istorie reală, care a avut loc în timpul Primului Război Mondial (1914-1918). Filmul va fi în limba engleză.

Angelo Iacono a realizat împreună cu celebrul regizor italian, Federico Fellini, cinci filme.

Moldpres