ACORDUL DE CONSTITUIRE A UNEI NOI COALIŢII DE GUVERNARE VA FI FĂCUT PUBLIC ÎN CURÎND

Acordul de constituire a unei noi coaliţii de guvernare ar putea fi semnat şi făcut public pînă joi, 30 mai. Afirmaţiile au fost făcute, pe 27 mai, la finele unei runde de negocieri de vicepreşedintele PD Valeriu Lazăr.

Potrivit lui Lazăr, în cadrul negocierilor s-a discutat şi despre funcţionarea unor instituţii ale statului. "Discutăm despre cîteva instituţii, printre care şi CNA. În discuţie se pune şi activitatea Fiscului şi a vămii. Lucrurile se schimbă de la o zi la alta”, a opinat Lazăr.

Vicepreşedintele PLDM Vadim Pistrinciuc a spus că dinamica negocierilor este pozitivă. “Discutăm subiectele sensibile ce ţin de agenda politică şi repartizarea domeniilor de responsabilitate, dar şi maniera de organizare a instituţiilor publice centrale. Sîntem în momentul în care trebuie să ne consultăm cu partidele", a conchis Pistrinciuc.

La 15 mai curent, şeful statului, Nicolae Timofti, l-a desemnat pe prim-vicepreşedintele PLDM Iurie Leancă drept candidat la funcţia de Premier. După desemnare partidele din fosta AIE au demarat negocieri pentru constituirea unei noi majorităţi parlamentare şi numirea unui nou Guvern.

Moldpres