ACORD INTRE FMI SI AUTORITATILE DIN R. MOLDOVA

O misiune a FMI, condusă de Ben Kelmanson, s-a aflat în vizită la Chișinău pentru consultări în conformitate cu prevederile Articolului IV al Statutului FMI pentru anul 2017 și pentru a purta discuții în cadrul celei de-a doua revizuiri a Programului susținut de FMI în baza Mecanismului de Finanţare Extinsă (EFF) şi Mecanismului Extins de Creditare (ECF).

Echipa FMI și autoritățile Republicii Moldova au ajuns la un acord la nivel de experți asupra politicilor necesare pentru a finaliza evaluarea a doua a Programului și au avut discuții constructive pe marginea consultărilor pentru anul 2017. Programul se realizează, în linii mari, în parametrii conveniţi; toate criteriile de performanță stabilite pentru finele lunii iunie 2017 au fost respectate cu o marjă semnificativă; multe criterii de performanță structurală au fost îndeplinite, deși unele din ele cu întîrzieri.

Acest acord se preconizează a fi aprobat de către conducerea FMI și Consiliul de Directori Executivi. Ședința Consiliului de Directori Executivi este programată pentru sfîrșitul lunii decembrie. În urma finalizării evaluării Programului, Republica Moldova va avea acces la circa 22 de milioane de dolari.

Sursa: sputnik.md