Acesti „bizari” care conduc destinele omenirii

O lume nebună, nebună, nebună… sau…

Timpul trece, îmbătrînim în iubire s-au ne transformăm în monștri. Oricum, viața noastră este o aparență. Oricît ar părea de paradoxal, viitorul pe care ni-l decid alții, adică politicienii, ni-l hotărîm tot noi. Sună melancolic, fatidic, nu-i așa? Dramatică, însă, este realitatea că, de fapt, chiar dacă n-o recunoaștem, suntem o turmă de oi sau o cireadă de vite, la alegere. Vineri, cel mai puternic lider politic din lume, Donald Trump, s-a întîlnit cu cea mai mare ”bărbată” a Europei, Angela Merkel. Ne abținem de la orice alt comentariu, lăsînd la latitudinea domniilor voastre să desprindeți tot ceea ce puteți înțelege din comunicatele de presă ale unor agenții care notează următoarele informații despre întrevederea dintre Trump și Merkel:

„Președintele american Donald Trump a fost, Vineri, gazda cancelarului german Angela Merkel la Casa Albă, relatează Reutehrs. Întîlnirea celor doi fusese programată inițial Marți, dar a fost amînată din cauza furtunii de zăpadă care a lovit coasta de Est a Statelor Unite.”

„Vineri, a avut loc la Washington unul dintre cele mai așteptate întîlniri pe plan mondial din acest an. Președintele american Donald Trump a primit-o la Casa Alba pe cancelarul german Angela Merkel. La finalul întrevederii cei doi au ținut o scurtă declarație de presă din Biroul Oval și au lăsat fotografii să imortalizeze momentul. Una dintre pozele clasice de după astfel de întîlniri între șefi de stat este cea în ca cei doi își strîng mîna, dar, spre stupefacția tuturor, Donald Trump a refuzat să dea mîna cu Angela Merkel, deși fotografii i-au cerut și chiar și cancelarul german pare să îl întrebe asta la un moment.”

“Trump a reafirmat, cu ocazia întrevederii cu Merkel, că membrii NATO trebuie să își achite corect obligațiile financiare față de alianță. El a apreciat însă, potrivit agenției Reuters, eforturile Guvernului de la Berlin pentru creșterea bugetului apărării și atingerea unei cote de cel puțin 2% din PIB. Migrația a fost un alt subiect pe agenda discuțiilor de la Casa Albă. Președintele SUA a subliniat, la conferința de presă comună cu cancelarul german, că imigrația este "un privilegiu, nu un drept". În privința relațiilor comerciale dintre Statele Unite și Uniunea Europeană, Trump a insistat că nu este izolaționist, dar dorește tratate de schimb echitabile. Merkel a afirmat că mai speră să se reia negocierile pentru tratatul transatlantic de liber schimb, între SUA și UE. Acesta ar fi, după aprecierea ei, un tratat bilateral, de tipul celor preferate de Trump.”