ACCIDENT MORTAL CU IMPLICAREA UNEI MASINI A POLITIEI DE FRONTIERA

Un tînăr de 27 ani a murit noaptea trecută, călcat de o mașină a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Accidentul s-a produs după miezul nopții, în satul Purcari din raionul Ștefan Vodă. Angajații Poliției de Frontieră, aflîndu-se în misiune de serviciu, se deplasau în direcția satului Olănești.

Inspectoratul General al Poliției menționează că șoferul a simțit că a trecut peste o persoană, pe partea dreaptă a carosabilului. Bărbatul de 27 de ani, originar din localitatea Purcari a decedat pe loc.

„Persoana accidentată a fost identificată de polițistul de sector din localitate. Victima este supusă expertizei medico-legale, pentru a fi stabilită cauza decesului și dacă era sau nu în stare de ebrietate”, a declarat pentru IPN ofițerul de presă al IGP, Diana Fetco.

În urma controlului cu aparatul Drager, s-a constatat că nici șoferul, nici colegul său, ambii angajați ai Direcției regionale „Est”, nu au consumat alcool. A fost pornită o cauză penală. Mașina a fost dusă la parcarea specială, urmînd a fi efectuată expertiza autotehnică, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cazului.

Contactată de IPN, ofițerul de presă al IGPF, Dorina Rusu, a declarat pentru IPN că angajații se aflau în misiune de serviciu, patrula se deplasa de la sectorul Poliției de Frontieră Olănești către segmentul de frontieră. Potrivit ofițerului de presă, totul s-a întîmplat într-o curbă periculoasă, iar șoferul a observat persoana culcată la pămînt în ultima clipă.

„Ținînd cont de circumstanțe, polițistul de frontieră nu a reușit să evite impactul. Mașina de serviciu de model VAZ se deplasa regulamentar”, a declarat Dorina Rusu. Pentru a asigura imparțialitatea în stabilirea tuturor circumstanțelor, cazul va fi investigat de organele procuraturii.

Sursa: IPN