ACCIDENT GRAV: UN MICROBUZ DIN MOLDOVA A FOST LOVIT DE UN TREN IN ROMANIA

Un accident teribil a avut loc noaptea trecută în județul Vaslui, România. În accident a fost implicat un microbuz din Republica Moldova.

Un accident grav a avut loc în noaptea de miercuri spre joi în localitatea Gara Roşieşti, din judeţul Vaslui, România. Un microbuz din Republica Moldova în care se aflau opt moldoveni a fost lovit de tren.

Accidentul a avut loc pe o cale ferată. Șoferul microbuzului, un moldovean, ar fi adormit la volan, potrivit presei locale. Mai multe echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă au fost mobilizate în zonă.

Potrivit presei române, microbuzul a fost lovit de trenul Inter-Regio Iaşi-Mangalia. În urma impactului, toate persoanele au supravieţuit, iar şoferul microbuzului a fost grav rănit. Bărbatul a fost transportat la spital, alături de un alt pasager, cu leziuni mai uşoare. Două persoane au fost asistate de medici la faţa locului, iar ceilalți pasageri au refuzat să fie transportați la spital.

„Avem o victimă (şoferul microbuzului) trimisă la spital cu traumatism a piciorului drept şi în maşina TIM avem un pacient politraumatizat pe care îl ducem la spital pentru investigaţii şi tratament. Toţi cei din microbuz sînt moldoveni. Au avut mare noroc, noi ne aşteptam la un dezastru cu persoane rănite grav sau decedate, însă şansa a fost de partea lor, lucru care ne bucură", a declarat medicul urgentist Carmina Piseru, şefa Unităţii de Primiri Urgenţe al Spitalului Judeţean Vaslui, România.

Sursa: sputnik.md