A supravietuit celor doua razboaie mondiale si gripei spaniole, iar acum, la 104 ani, a supravietuit si pandemiei de Covid-19

O femeie de 104 ani din Spania a supravieţuit infecției cu noul coronavirus. Femeia s-a născut cu doi ani înainte de izbucnirea pandemiei de gripă spaniolă. I-a supraviețuit acesteia, Primului Război Mondial, celui de Al Doilea și războiului civil din țara sa. Acum, s-a vindecat de COVID-19 și s-a întors acasă. 

Elena s-a născut cu doi ani înaintea pandemiei de gripă spaniolă din 1918, a supravieţuit Războiului Civil şi a cunoscut două războaie mondiale. Anul trecut a scăpat şi de Gripa tip A.

Alvaro Alejandre de Ona, medic internist la Spitalul Gregorio Maranon din Madrid: ”Este o adevărată supravieţuitoare. Anul trecut a trecut printr-o gripă de tip A şi anul acesta s-a vindeca de o pneumonie provocată de Covid. Nu a avut nevoie de oxigen în nici un moment şi a stat aici doar pentru că vîrsta ei era un factor de risc şi deja a ieşit.

Odată cu Elena, spitalul Gregorio Maranon de la Madrid a reuşit să vindece 4.149 de persoane care au fost bolnave de Covid-19. Ea este acum unul dintre cei mai bătrîni supravieţuitori ai acestei pandemii, împreună cu o femeie de 105 ani din Turcia şi cu un argentinian care are aceeaşi vîrstă venerabilă”.