A murit indonezianul care sustinea ca are 146 de ani

Indonezianul care susținea că are 146 de ani a fost înmormîntat Luni în provincia Java Central unde a locuit ultimii săi ani de viață, au informat Marți mass-media locale citate de EFE. Documentul de identitate al lui Sodimejo, cunoscut și sub numele de Mbath Gotho, arată că acesta s-a născut pe 31 Decembrie 1870 la Sragen și dovedește că este decanul omenirii, un record care nu a fost însă niciodată oficializat. Funeraliile au fost organizate de nepotul său Suryanto iar rămășitele pămîntești ale lui Mbah Gotho au fost depuse în cavoul familiei, alături de cele ale uneia dintre fiicele sale, care a murit la 60 de ani.

Potrivit documentației, bărbatul s-a născut la un după inaugurarea canalului Suez și în anul în care Indonezia a abolit sistemul culturilor forțate cînd agricultorii erau obligați să muncească pe plantațiile guvernului colonizator olandez. Sodimejo, care ar fi venit pe lume în perioada Indiilor Olandeze de Est, a trăit al Doilea Război Mondial și independența țării (1945), epoca Sukarno (1945-65), regimul Suharto (1967-98) și noua etapă democratică a țării.

Potrivit Guinness World Records, recordul de longevitate îl deține franțuzoaica Jeanne Louise Calment, atestată drept singurul om din lume care a atins vîrsta de 120 de ani și care a trăit 122 de ani și 164 de zile. Decana de vîrstă a omenirii este în prezent jamaicana Violet Brown, care s-a născut la 10 Martie 1900. (AGERPRES)