A III-A EDIŢIE A BALULUI BRAZILOR DE CRĂCIUN

La Muzeul Naţional de Artă al Moldovei a fost lansată, pe 11 decembrie, cea de-a III-a ediţie a Balului Brazilor de Crăciun.

Expoziţia cuprinde 60 de brazi, confecţionaţi manual în diverse tehnici (textile, lemn, metal, plastic ş.a.) de către studenţi ai Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice şi Universităţi Tehnice din Moldova.

Organizatorii evenimentului au anunţat că acesta are drept scop de a încuraja potenţialul creator al tinerilor, viziunile contemporane ale artei.

Expoziţia se va încheia cu o licitaţie, la care vor participa oameni de afaceri, de artă, cultură şi ştiinţă. Bradul ales de public va fi premiat cu 3 mii de lei, iar cel mai frumos şi mai scump brad, desemnat de către participanţii la licitaţie – cu 5 mii de lei. Mijloacele financiare acumulate vor fi folosite pentru susţinerea tinerilor creatori de artă contemporană.

Profesoara Luminiţa Gorcinschi, coordonator de proiect de la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice a declarat că din mijloacele financiare adunate la ediţia precedentă au fost procurate două maşini de cusut, patru calculatoare, precum şi alte bunuri.

Expoziţia va fi deschisă pentru public pînă pe 19 decembrie, iar în ziua următoare va avea loc licitaţia propriu-zisă.

Sursa: Moldpres