A FOST UN AN GREU, DAR RISCAM SA INTRAM INTR-UNUL SINISTRU

La mulţi ani de rezistenţă, multîncercatule cititor!

„Un neam care behăie şi nu pune mîna pe bîtă nu schimbă nimic”, a spus-o, nu de mult, Nicu Covaci, liderul legendarei trupe româneşti Phoenix, la Realitatea TV, cu privire la situaţia actuală din România. Ca să fim drepţi, această zicere poate fi sugestivă, din greu, şi pentru Republica Moldova. Bîta pe care poate pune mîna moldoveanul sînt alegerile parlamentare din 24 Februarie 2019. Asta dacă nu va dori să behăiască aşa cum i-o cere actuala guvernare dictatorială. Anul 2018 a fost unul dintre cei mai negri ani din istoria Republicii Moldova. Aceasta din cauză că actuala guvernare abuzivă şi majoritatea parlamentară coruptă şi servilă au izolat total ţara de restul lumii civilizate, de Vest şi de Est.

În preajma sărbătorilor de Iarnă şi pentru că urmează alegerile parlamentare, moldovenii au fost mituiţi cu creşteri salariale şi de pensii artificiale în raport cu preţurile care sînt şi care urmează, cu ajutoare sociale, iar rudele, prietenii şi activiştii credincioşi lui Plahotniuc şi camarilei lui au fost răsplătite/răsplătiţi cu funcţii în cele mai importante, strategice ori profitabile instituţii ale Statului. Au acţionat astfel pentru ca moldovenii să fie manipulaţi, să nu se gîndească la aceea că PDM a preluat fraudulos guvernarea şi Parlamentul tocmai spre a nu se depista adevăraţii autori ai furtului miliardului, la vinderea suspectă a aeroportului, la privatizarea abuzivă a companiei Air Moldova, la faptul că SIS, Poliţia, Procuratura, Curtea Constituţională, Justiţia şi celelalte instituţii vitale ale Statului nu mai sînt de mult în slujba cetăţenilor acestei ţări, ci întru protecţia exclusivă a unui singur om, Vladimir Plahotniuc, care controlează această ţară ca pe propria-i moşie.

La toate acestea şi la relele care urmează dacă-şi va păstra Puterea trebuie să se gîndească moldovenii cînd păşesc în Noul An. Dacă vor behăi şi nu vor pune mîna pe „bîta electorală” (ştampila de vot) cu responsabilitate ca să înlăture cancerul de la Putere, atunci asupra acestei ţări se va trage un fermoar aşa cum se trag fermoarele la sacii în care sînt transportaţi morţii de la locul decesului spre autopsie. Reamintesc toate aceste lucruri, chiar şi într-o notă sumbră, spre a face să se înţeleagă că viitorul acestei ţări se află mai mult ca niciodată în mîinile moldovenilor care, chiar în al doisprezecelea ceas, poate că vor înţelege că de votul lor responsabil şi la trezie depinde viitorul copiilor şi nepoţilor lor.

Dacă nu vor ieşi la vot să dărîme această guvernare ilegală, înseamnă că moldovenii majoritari s-au deprins deja cu umilinţa traiului într-un Stat mafiot, cu destrămarea familiilor prin emigrarea unor membri, cu copii părăsiţi de părinţii lor fugari după un trai mai bun în străinătate, cu hoţia şi complicitatea la hoţie, dar că s-au împăcat şi cu gîndul că acest Stat nu trebui să mai aibă un viitor pentru moldoveni. Iar teritoriul lui rămas pustiit trebuie vîndut sau închiriat altora fără de ţară.

În acest context, iubite cititorule, îţi doresc un An Nou odihnitor, de cugetare înţeleaptă, un An Nou înnoit responsabil chiar de tine cu gîndul la copiii şi nepoţii tăi, la viitorul neamului tău, un An Nou care să-ţi aducă mulţi, mulţi, mulţi Ani Noi înainte, îmbelşugaţi, demni şi fericiţi în familia şi în casa ta părintească ori cea construită de tine aici, în propria-ţi ţară!!!

Mihai CONŢIU