A FOST STABILITA DATA CIND SE VOR DESFASURA ALEGERILE PREZIDENTIALE

Proiectul de hotărîre cu privire la stabilirea datei alegerilor Președintelui Republicii Moldova a fost dezbătut pe 21 mai în ședința Parlamentului.

Alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 1 noiembrie. După mai multe dezbateri și luări de cuvînt, proiectul de hotărîre privind stabilirea datei alegerilor prezidențiale a fost adoptat cu votul majorității deputaților prezenți în sală.

„Conform articolului 109 alineatul 3 din Codul Electoral, alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova se vor desfășura cu cel puțin 30 de zile și cel mult 60 de zile înainte de expirarea mandatului președintelui în funcție și Parlamentul stabilește data alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova cu cel puțin 60 de zile înainte de ziua alegerilor”, a precizat deputatul PSRM Vasile Bolea.

Proiectul de Hotărîre care prevede organizarea alegerilor prezidențiale în data de 1 noiembrie 2020 a fost înregistrat de deputații PSRM. Și președintele Igor Dodon a declarat că va propune Parlamentului ca alegerile prezidențiale din acest an să fie organizate pe 1 noiembrie. Dodon a precizat că alegerile președintelui pot avea loc în perioada 23 octombrie – 23 noiembrie.

Mandatul președintelui Republicii Moldova în exercițiu a lui Igor Dodon expiră la data de 23 decembrie.

Sursa: sputnik.md