A FOST SFINŢIT VINUL PASTORAL CAHOR, MARCA CRICOVA

În ajun de sfintele sărbători de Paşti, la Combinatul de Vinuri „Cricova” S.A. a fost oficiată slujba de sfinţire şi binecuvîntare a vinului pastoral „Cahor”. Slujba a fost condusă de Mitropolitul Chişinăului şi al întregii Moldove, Vladimir, împreună cu un sobor de preoţi.

„În fiecare an, înainte de Paşti, la invitaţia directorului general al Combinatului de Vinuri „Cricova”, venim pentru a săvîrşi o rugăciune în săptămîna Patimilor şi pentru a sfinţi vinul pascal care va ajunge pe mesele creştinilor. Pîinea şi vinul sînt acele produse ce trebuie să fie de Înviere pe mesele creştinilor noştri”, a menţionat Mitropolitul.

Evenimentul a avut loc în secţia reînnoită de producere a Combinatului de Vinuri Cricova S.A., unde este instalată o linie nouă de îmbuteliere performantă, fiind investiţi 75 mln lei, cu susţinerea programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol şi finanţat de Banca Europeană pentru Investiţii.

„Astăzi a fost inaugurată o nouă secţie de producere, una dintre cele mai performante din regiune. Cricova se mîndreşte cu realizarea acestui proiect. Iar vinul care este sfinţit sperăm să bucure enoriaşii, să fie pace şi bine în ţară”, a spus Valentin Bodiul.

Potrivit lui, acest vin de calitate, roşu de desert, este produs în conformitate cu respectarea tehnologiei clasice, din struguri de soi Cabernet-Sauvignion, ce sînt recoltaţi de pe propriile plantaţii ale Combinatului „Cricova“, situate în zona de Sud a Moldovei, este alegerea perfectă pentru masa de sărbătoare. Vinul se remarcă prin buchet bogat, cu aroma de prune uscate şi ciocolată. Fiecare sticlă de vin „Cahor“ va fi marcată cu iconiţă şi poate fi cumpărat în toate magazinele din ţară.

Sursa: IPN