A FOST SARBATORITA ZIUA NATIONALA A VINULUI

Zece vinării din Republica Moldova au propus programe de sărbătoare cu ocazia Zilei Naţionale a Vinului. Al doilea an consecutiv manifestările s-au desfăşurat sub brandul unic de ţară „Vinul Moldovei. O legendă vie”.

Activităţile programate pentru Ziua Naţională a Vinului 2015 au avut loc în vinăriile „Cricova”, „Asconi”, „Purcari”, „Et Cetera”, „Castel Mimi”, „Mileştii Mici”, „Chateau Vartely”, „Migdal-P” şi „Poiana”.

Asociaţia Micilor Producători de Vinuri şi alţi producători vinicoli (Cimişlia, Gitana Winery, F’Autor, Barza Albă ş.a.) ea fost prezentă la pensiunea Butuceni în cadrul complexului Orheiul Vechi. De asemenea, iubitorii de divinuri au fost invitaţi la fabrica „Aroma”, care se află în mun. Chişinău.

Activităţile prilejuite de eveniment au fost coordonate de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, care a pus, în apropierea Scuarului Catedralei din capitală, la dispoziţia doritorilor un ghişeu pentru informaţii. Tot aici au fost distribuite materiale promoţionale cu destinaţiile turistice propuse, graficul transportului etc.

În zona „Sosiri” a Aeroportului Internaţional Chişinău a fost deschis un alt punct informaţional. Aici un grup de tineri îmbrăcaţi în costume naţionale au oferit turiştilor pliante şi hărţi cu tururile vinicole. Pentru oaspeţii sosiţi în ţara noastră cu ocazia Zilei Naţionale a Vinului au fost pregătite zece mii de sticle promoţionale cu vin din poamă de soi „Rară neagră”, cu designul special „Welcome to Moldova”.

Transportul spre vinăriile participante a fost oferit în mod gratuit tuturor doritorilor, fiind asigurat de 13 autocare şi opt microbuze. Cursele tur-retur au fost disponibile pe parcursul ambelor zile ale evenimentului, în funcţie de solicitării fiecărei destinaţii vinicole.