A FOST LANSAT UN NOU SERVICIU INFORMATIONAL AUTOMATIZAT PENTRU CONTRIBUABILI

Serviciul Fiscal de Stat a lansat un nou program de informare automatizată pentru contribuabili, „Diseminare mesaje”. Despre aceasta a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, Ion Prisăcaru, şef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat (IFPS).

„Noul serviciu are menirea să-i ajute pe contribuabili să-şi îndeplinească obligaţiunile fiscale faţă de stat. Prin intermediul programului „Diseminare mesaje”, persoanele juridice şi fizice vor fi informate despre modificările legislaţiei de profil, anumite erori la depunerea declaraţiilor pe venit sau alte acte de specialitate, vor fi prevenite despre sancţiunile prevăzute în cazul neachitării impozitelor etc.”, a menţionat Prisăcaru.

Şeful IFPS a precizat că implementarea noului serviciu are scopul să stabilească relaţii prietenoase de colaborare între angajaţii fiscului şi contribuabili. „Ne dorim o cooperare productivă şi, totodată, evitarea unor momente neplăcute care pot apărea în cazul comunicării personale dintre plătitorii de impozite şi inspectorii fiscali”, a opinat oficialul.

„Serviciile digitale în sectorul fiscal devin tot mai cunoscute. Anul trecut, 90% din declaraţiile pe venit au fost depuse în format electronic faţă de 60% cît a fost în anul 2013. Aceasta ne-a convins de faptul că treptat activitatea fiscului poate fi optimizată, folosind tehnologiile informaţionale. Or, la abonarea noului serviciu, care este gratuit, utilizatorii vor putea alege aplicaţiile de care au nevoie şi să însuşească doar ceea ce le trebuie”, a opinat Ion Prisăcaru.

Serviciul „Diseminare mesaje” a fost elaborat de Întreprinderea de Stat „Fiscservinform” şi are deja înregistraţi peste cinci mii de abonaţi. Programul poate fi accesat pe portalul fisc.md, iar procesul de comunicare se va face prin poştă electronică.