A FOST LANSAT CONCURSUL LA PREMIUL NATIONAL PENTRU TINERET

Ministerul Tineretului şi Sportului a lansat concursul pentru Premiul naţional pentru tineret, ediţia 2015.

Solicitat de agenție, consultantul superior al ministerului, Ion Lozovanu a menţionat că acest concurs se desfăşoară anual şi are drept scop remarcarea şi promovarea performanţelor tinerilor, precum şi contribuţia lucrătorilor de tineret, organizaţiilor de tineret de nivel local pentru dezvoltarea sectorului de tineret.

Potrivit sursei citate, Premiul naţional pentru tineret se decernează cetăţenilor Republicii Moldova (inclusiv grupuri de cetăţeni din cel mult cinci persoane), cu vîrsta cuprinsă între 16–30 de ani la trei categorii - pentru realizări şi performanţe deosebite în domeniul cultural artistic, tehnico-ştiinţific şi activism civic. Învingătorilor li se înmînează Trofeul, Diploma de confirmare a titlului de Laureat al Premiului pentru tineret şi un premiu bănesc în sumă de 12 mii de lei.

Premiul național pentru dezvoltarea sectorului de tineret se decernează specialiştilor de tineret din cadrul Autorităţilor Publice Locale de Nivelul I şi II, lucrătorilor de tineret, Centrelor de Tineret, precum şi Consiliilor Locale ale Tinerilor. Învingătorilor li se înmînează Trofeul, Diploma de confirmare a Distincţiei şi cîte un premiu bănesc în valoare de 12 mii de lei.

Dosarele pentru participare la concurs urmează a fi prezentate pînă la 16 noiembrie curent.

Ministerul Tineretului şi Sportului organizează Gala premiilor pentru Tineri începînd cu 2010, anul acesta concursul fiind la cea de-a VI-a ediţie.