A FOST INAUGURATA EXPOZITIA NATIONALA "FABRICAT IN MOLDOVA"

La Centrul Internaţional “Moldexpo” a fost inaugurată Expoziţia Naţională “Fabricat în Moldova”, ediţia a XIV-a, sloganul căreia este “Competitivitate – Performanţă şi Calitate”. Evenimentul, care este organizat tradiţional de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) se va desfăşura pînă la 1 februarie.

Prezent la inaugurare, Valeriu Lazăr, preşedinte al CCI, a informat că la expoziţie participă circa 260 de producători autohtoni de pe ambele maluri ale Nistrului, inclusiv 14 Consilii raionale, care au standuri proprii, la care şi-au expus produsele operatorii economici din teritoriile respective.

Sursa citată a mai informat că, în paralel cu Expoziţia “Fabricat în Moldova”, va fi organizat un amplu program de afaceri, inclusiv mese rotunde şi seminare, care vor oferi antreprenorilor locali posibilitatea de a discuta oportunităţile generate de Acordul de comerţ liber cu Uniunea Europeană. De asemenea, va avea loc o prezentare a oportunităţilor investiţionale în regiunea Mării Negre, cu participarea oamenilor de afaceri şi instituţiilor de dezvoltare din Republica Moldova, România, Ucraina, Bulgaria, Turcia şi Federaţia Rusă. Evenimentul se va desfăşura în contextul preşedinţiei deţinute de CCI a Moldovei în Consiliul de afaceri al Organizaţiei de Cooperare la Marea Neagră (OCEMN), a menţionat Valeriu Lazăr.

Gheorghe Duca, preşedintele Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova, a salutat participanţii la expoziţie şi a accentuat că “Fabricat în Moldova” este cel mai important brand care contribuie la promovarea produselor autohtone, atît pe piaţa internă, cît şi pe cea externă.

La rîndul său, Tudor Copaci, viceministru al Economiei, a afirmat că actualul eveniment le oferă agenţilor economici posibilitatea de a-şi prezenta produsele şi serviciile, precum şi de a stabili noi contacte de colaborare. La actuala ediţie, Ministerul Economiei, cu structurile sale specializate, va organiza o serie de prezentări a regimurilor comerciale ale R. Moldova cu ţările partenere, a impactului infrastructurii calităţii asupra competitivităţii întreprinderilor şi a instrumentelor de eficienţă energetică puse la dispoziţia operatorilor economici, a subliniat Copaci.

În premieră, în cadrul ediţiei din acest an a Expoziţiei “Fabricat în Moldova”, Oficiul Naţional al Viei şi Vinului a organizat un stand comun al companiilor vitivinicole autohtone sub brandul vinicol de ţară “Vinul Moldovei. O legendă vie”. Vizitatorii vor putea lua cunoştinţă şi procura, la preţuri speciale, produsele a 15 vinării şi 6 producători de divin şi brandy din Republica Moldova.

Sursa: Moldpres