A FOST EMIS MANDAT DE AREST PE NUMELE LUI PLAHOTNIUC

O judecătorie din Moscova a emis mandat de arest pe numele lui Vladimir Planotniuc.

Instanța de judecată a raionului Tver, Moscova, a eliberat mandat de arest pe numele fostului președinte al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, într-un dosar cu privire la organizarea unei structuri criminale și trafic de droguri, anunță RIA Novosti, cu referință la purtătorul de cuvînt al judecătoriei, Svetlana Skachkova.

“A fost aprobată solicitarea pentru arestul preventiv”, a declarat ea.

Amintim că, anterior, anchetatorii Departamentului de Investigații al Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse l-au pus sub acuzare pe Vladimir Plahotniuc, în absența acestuia, dar și pe persoana sa de încredere – sportivul de carieră Constantin Țuțu. Cei doi sînt acuzați de săvîrșirea unor infracțiuni prevăzute în paragraful 1 și 2 al articolului 201 din Codului Penal al Federației Ruse, precum și în 28 cazuri de contrabandă și punere în circulație a drogurilor în proporții deosebit de mari.

Departamentul de Investigații al MAI al Rusiei a pornit o cauză penală în privința liderilor și membrilor unei comunități criminale transnaționale, care a organizat un canal de trafic de droguri în proporții deosebit de mari. Hașișul din Africa de Sud era adus în țările CSI, tranzitînd statele Uniunii Europene, urmînd să fie comercializat ilegal inclusiv pe teritoriul Federației Ruse.

Sursa: sputnik.md