A FOST DAT STARTUL SAPTAMINII AGROINDUSTRIALE

Peste 400 de companii din mai multe țări își expun la Moldexpo, în perioada 16-19 octombrie, oferta de inovații, tehnologii și echipamente pentru sectorul agroindustrial, produse de uz fitosanitar și fertilizanți. Săptămîna Agroindustrială include expozițiile internaționale specializate Moldagrotech, ediția a 37-a, Farmer, ediția a 22-a, Tîrgul Toamna de aur și Animal Show.

Ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Georgeta Mincu, a spus la inaugurarea Săptămînii Agroindustriale că expozițiile în cauză reprezintă un instrument de promovare a tehnologiilor moderne în sectorul agricol și a produselor agricole autohtone. Este și o platformă de colaborare și comunicare strînsă între expozant, client și consumator. Georgeta Mincu și-a exprimat speranța că vor fi încheiate multe contracte de cooperare și parteneriat, astfel ca în următorii ani să nu mai fie problema asigurării cu tehnică agricolă.

La tîrgul Toamna de Aur, vizitatorii pot găsi legume și fructe ecologice produse în Moldova, produse din carne de la producători locali, condimente, material săditor, miere etc.

Săptămîna Agroindustrială este organizată de către Centrul Expozițional Moldexpo, Ministerul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului și Federația Națională a Fermierilor.

Sursa: IPN