A FI PRO ESTE POZITIV

Coaliţia de guvernare va organiza o “acţiune pro-Moldova” pe 3 noiembrie

Coaliţia Pro-europeană de guvernare va organiza duminică, 3 noiembrie curent, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, o acţiune de amploare în susţinerea cursului european al Republicii Moldova. Anunţul a fost făcut în seara zilei de 22 octombrie, la o emisiune televizată, de Vlad Filat, lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) şi Marian Lupu, preşedinte al Partidului Democrat (PD).

“La acţiune vor veni oamenii să îşi expună punctul de vedere faţă de viitorul ţării. Nu vor veni cu tobe, injurii şi agresivitate, ci cu zîmbet şi vor privi cu speranţă în viitor. Această manifestare este necesară pentru că avem nevoie de energie consolidată. În premieră, în Republica Moldova va fi organizată o asemenea acţiune în comun. Mă refer la partide şi la oamenii de bună credinţă”, a precizat Vlad Filat.

Cei doi lideri de partid au afirmat că la manifestare vor participa mulţi oameni. “Vom fi mulţi, foarte mulţi”, a punctat liderul PLDM. “Am primit semnale pozitive că foarte mulţi cetăţeni vor să aibă o posibilitate, o platformă pentru a-şi exprima susţinerea cursului european al Republicii Moldova. Nu va fi o acţiune îndreptată împotriva cuiva sau împotriva a ceva, ci va fi o acţiune în susţinerea unui viitor al acestei ţări, a progresului, a modernizării”, a concretizat Marian Lupu.

În ceea ce priveşte Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius, Filat şi Lupu au opinat că acesta va fi o victorie pentru Republica Moldova şi o nouă etapă în relaţia cu UE.

Sursa: Moldpres