A DEMARAT CONCURSUL PENTRU DECERNAREA PREMIULUI NAŢIONAL

Comisia pentru decernarea Premiului Naţional a dat start concursului care se va încheia pe 5 august anul curent, a informat Biroul comunicare şi relaţii cu presa de la Guvern.

La concurs pot fi înaintaţi cetăţenii Republicii Moldova cu realizări în domeniile: tehnologie, cultură, artă şi sport, care au avut o contribuţie considerabila la promovarea imaginii pozitive a ţării pe plan internaţional, impact asupra dezvoltării tehnologiilor, asupra culturii naţionale şi mondiale. Înaintarea candidaţilor la concursul pentru decernarea Premiului Naţional se face de către ministere, Academia de Ştiinţe a Moldovei, universităţi, uniunile de creaţie, federaţiile de sport, precum şi de laureaţi ai Premiului Naţional şi laureaţi ai Premiului de Stat. Scrisoarea de recomandare privind candidatul/candidaţii la Premiul Naţional urmează să conţină următoarele informaţii: numele şi prenumele candidatului/candidaţilor la Premiul Naţional, data şi locul de naştere, domiciliul, locul de muncă sau ocupaţia, gradul ştiinţific, titlul ştiinţifico-didactic, titlul onorific, contribuţia candidatului/candidaţilor la dezvoltarea ştiinţei/tehnologiilor/culturii/artei/sportului, date despre existenţa premiilor şi a altor distincţii ce denotă recunoaşterea realizărilor candidatului/candidaţilor, lista publicaţiilor, în funcţie de domeniu. Recomandările candidaţilor pentru concursul Premiului Naţional, cu indicarea domeniului de decernare a Premiului Naţional (ştiinţă; tehnologii; cultură şi artă; sport), precum şi materialele însoţitoare urmează să fie prezentate Comisiei pînă pe 5 august 2013.

La concursul pentru decernarea Premiului Naţional nu se admit persoanele care deţin Premiul Naţional în domeniul ştiinţei şi tehnicii, Premiul Naţional în domeniul literaturii, artei şi arhitecturii, Premiul Naţional sau Premiul de Stat, decernat în perioada ce a urmat după proclamarea independenţei Republicii Moldova. Materialele cu privire la candidaţii înaintaţi la concursul nominalizat urmează sa fie transmise pe adresa Guvernului (Casa Guvernului, Piaţa Marii Adunări Naţionale nr.1). Informaţii suplimentare puteţi afla la tel.022-250-159, Iuri Bucinschi, secretar al Comisiei pentru decernarea Premiului Naţional, sau la tel.022-250-492, Ina Scutelnic, consultant principal în cadrul Direcţiei dezvoltare socială.