A AVUT LOC TRAGEREA LA SORTI A LIGII CAMPIONILOR SI EUROPA LEAGUE

Echipa spaniolă Real Madrid, deținătoarea trofeului, va întîlni campioana Germaniei, Bayern München, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, conform tragerii la sorți care a avut loc vineri, la sediul UEFA de la Nyon (Elveția).

Cele două forțe ale fotbalului continental s-au întîlnit de șase ori în cea mai importantă competiție europeană intercluburi, în ultimul deceniu, fiecare dintre ele obținînd cîte trei victorii.

Ultimul duel dintre Real și Bayern a avut loc în semifinalele ediției 2013/2014, cînd spaniolii s-au impus cu scorul general de 5-0, bavarezii suferind cu această ocazie cea mai categorică înfrîngere pe teren propriu în cupele europene (0-4 în returul de la München, după 0-1 în tur).

Real Madrid și Bayern München, fosta și actuala echipă a antrenorului italian Carlo Ancelotti, s-au înfruntat, în total, de 22 de ori în cea mai importantă competiție continentală, germanii obținînd 11 victorii, spaniolii 9, iar în două rînduri a fost consemnată remiza, golaverajul fiind de asemenea favorabil lui Bayern (33-31).

O altă confruntare la fel de interesantă va avea loc între campioanele en titre ale Italiei și Spaniei, Juventus Torino și FC Barcelona, care va marca revenirea pe Camp Nou a fundașului brazilian Dani Alves, care a disputat 247 de meciuri în cei opt ani petrecuți la gruparea catalană, înainte de a semna cu "Bătrîna Doamnă" în vara anului trecut.

Juve și Barca au disputat finala Ligii Campionilor în 2015, la Berlin, spaniolii impunîndu-se atunci cu 3-1, grație golurilor lui Ivan Rakitic (4), Luis Suarez (68) și Neymar (90+7), în timp ce pentru torinezi a înscris Alvaro Morata (55). Aceasta a fost a șaptea întîlnire dintre cele două formații și a treia încheiată cu victoria Barcelonei, în timp ce Juve s-a impus de două ori, alte două dueluri încheindu-se nedecis.

Campioana Angliei, Leicester City, care evoluează în premieră în Liga Campionilor, va avea ca adversară formația spaniolă Atlético Madrid, finalista ediției trecute a competiției, în timp ce AS Monaco, care a reușit o calificare spectaculoasă în fața lui Manchester City, va înfrunta echipa germană Borussia Dortmund.

Tragerea la sorți de vineri a fost efectuată de galezul Ian Rush, fostul atacant-vedetă al echipei FC Liverpool, ambasadorul finalei Champions League 2016-2017, care se va disputa pe Millennium Stadium din Cardiff, în data de 3 iunie.

Programul complet al sferturilor de finală ale Ligii Campionilor este următorul:

Atlético Madrid (Spania) - Leicester City (Anglia)

Borussia Dortmund (Germania) - AS Monaco (Franța)

Bayern München (Germania) - Real Madrid (Spania)

Juventus Torino (Italia) - FC Barcelona (Spania)

Meciurile tur se vor disputa pe 11 și 12 aprilie, pe terenul primelor formații, în timp ce partidele retur vor avea loc pe 18 și 19 aprilie.

***

Echipa belgiană Anderlecht Bruxelles va întîlni formaţia engleză Manchester United, în sferturile de finală ale Europa League, s-a stabilit, vineri, la tragerea la sorţi de la Nyon.

Programul complet al sferturilor de finală ale Europa League este următorul:

Anderlecht Bruxelles (Belgia) - Manchester United (Anglia)

Celta Vigo (Spania) - KRC Genk (Belgia)

Ajax Amsterdam (Olanda) - Schalke 04 (Germania)

Olympique Lyon (Franţa) - Beşiktaş İstanbul (Turcia).

Partidele tur se vor disputa la 13 aprilie, iar meciurile retur vor avea loc la 20 aprilie.

Tragerea la sorţi a fost efectuată de fostul internaţional suedez Patrik Andersson.

Sursa: romaniansoccer.ro