A AVUT LOC SESIUNEA DE IARNA A CENTRULUI DE PERFORMANTA AL FEDERATIEI DE SAH A MOLDOVEI

​La Clubul de șah a avut loc Sesiunea de iarnă a Centrului de Performanță. ​ Antrenamentele teoretice și practice s-au desfășurat zilnic.

Scopul sesiunii a fost de a perfecționa măiestria sportivilor şi de a pregăti cei mai puternici tineri şahişti de Campionatele Moldovei între seniori la şah clasic, rapid şi blitz, care se vor desfăşura în jumătatea a doua a lunii ianuarie şi în februarie .

Tinerii şahişti au fost​ admişi gratuit la sesiune. Printre participanţi sînt campionii şi premianţii campionatelor Moldovei​ MMI Macovei Andrei, MMI Schitco Ivan,​ ​ MF Cereş Dragos,​ ​Verbin Valentina,​ ​Mihailova Alina,​ Raşcu Dumitru,​ Petricenco Ana,​ Revencu Leon.

​Activitatea sesiunii de iarnă a fost coordonată de Preşedintele Consiliului antrenorilor Federaţiei de Şah MI Soltanici Ruslan şi antrenorul principal al Academiei de şah Bologan MI Itkis Boris. Pe parcursul sesiunii împreună cu experimentaţii antrenori au fost studiate detaliat repertoriul de deschideri, diferite poziţii tipice din jocul de mijloc şi din final, metode moderne de atac si de apărare în partida de şah.

Sursa: ​sahmoldova.md