A AVUT LOC INTREVEDEREA DINTRE CEBAN SI SOBEANIN

Primarul capitalei, Ion Ceban, s-a întîlnit astăzi, la Moscova, cu omologul său Serghei Sobeanin. Cei doi edili au discutat despre reînnoirea acordului de colaborare dintre Chișinău și capitala Rusiei.

Primarul Moscovei, Serghei Sobeanin, l-a primit în vizită pe edilul Chișinăului, Ion Ceban, care a fost invitat mai devreme în capăitala Rusiei.

”Proiecte comune dar și susțnerea în mai multe acțiuni de dezvoltare a municipiului Chișinău, despre aceasta am discutat în cadrul întrevederii mele cu primarul orașului Moscova, Serghei Sobeanin. I-am mulțumit omologului meu pentru încrederea și deschiderea pe care o acordă” a scris Ion Ceban într-o postare pe Facebook.

Primarul Chișinăului a menționat că își dorește o colaborare strînsă cu capitala Rusiei în domenii precum urbanism, arhitectură, transport și patrimoniu. Ion Ceban l-a rugat pe omologului său Serghei Sobeanin să examineze posibilitatea de a oferi Chișinăului suport tehnic: utilaj pentru necesitățile curente ale municipalității. Mai mult, edilul ia în calcul posibilitatea inițierii mai multor proiecte de investiții și parteneriate public-private.

”În continuare am stabilit să avem o colaborare fructuoasă, inclusiv prin reînnoirea acordului de colaborare dintre Moscova și Chișinău. Moscova are multe exemple frumoase de dezvoltare urbană pe care le putem prelua și implementa în Chișinău”, a menționat Ion Ceban.

Sursa: sputnik.md