99 DE AFACERI VOR FI SUSTINUTE FINANCIAR IN PROCESUL DE DIGITALIZARE

99 de companii vor primi finanțare, în valoare totală de 8,4 milioane de lei, pentru îmbunătățirea sau transformarea procesului de afaceri prin utilizarea tehnologiilor digitale. Banii vor fi alocați prin „Instrumentul de susținere privind digitalizarea ÎMM”, finanțat din bugetul de stat și suplinit din fondurile Uniunii Europene și GIZ Moldova.

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), care implementează programul, precizează într-un comunicat de presă că la cel de-al doilea concurs de proiecte din cadrul instrumentului de suport au participat 210 companii, care au trecut printr-un proces complex de selectare. 46 de afaceri vor beneficia de granturi în valoare de pînă la 200 de mii de lei fiecare pentru digitalizarea proceselor în cadrul întreprinderii, iar alte 53 – de business vouchere de pînă la 20 de mii lei fiecare pentru accesarea serviciilor de dezvoltare a paginilor web și setare pe pagini de socializare ale afacerii.

Instrumentul de susținere privind digitalizarea ÎMM a fost lansat în iunie 2020. Pînă în prezent, 466 de companii au fost instruite, iar 180 au fost susținute financiar prin granturi și business vouchere.

Sursa: IPN