80% DIN EFECTIVUL POLIŢIENESC VA ASIGURA ORDINEA PUBLICĂ DE SĂRBĂTORILE PASCALE

Circa 4 mii de poliţişti şi carabinieri vor asigura ordinea publică pe parcursul sărbătorilor de Paşti. Este vorba de 80% din efectivul poliţienesc.

Şeful Direcţiei securitate publică al Inspectoratului General de Poliţie, Marin Maxian, a spus, într-o conferinţă de presă, că în seara zilei de sîmbătă, 19 aprilie, cînd va fi adus Focul Haric de la Ierusalim, traseul pînă la Catedrala Mitropolitană va fi securizat de angajaţi ai Poliţiei şi ai Departamentului Situaţii Excepţionale. Accesul enoriaşilor în scuarul Catedralei se va face prin mai multe filtre de securitate, pentru a nu permite accesul persoanelor în stare de ebrietate şi a celor cu arme etc.

Şeful adjunct al Inspectoratului Naţional de Patrulare, Grigore Guzun, a recomandat şoferilor să nu parcheze unităţile de transport în imediata apropiere a locaşurilor de cult pentru a preveni crearea ambuteiajelor şi aglomeraţiei.

Şeful adjunct al Direcţiei Situaţii Excepţionale, Alexei Lavrinenco, a subliniat că în noaptea Învierii, peste 530 de inspectori vor participa la asigurarea securităţii în capitală. În acest scop vor fi antrenate 120 de autospeciale. În preajma Catedralei va face de gardă o autospecială de intevenţie. (IPN)