7 STATISTICI TARI DUPA CALIFICAREA CROATIEI IN FINALA MONDIALULUI

Croația a învins-o pe Anglia după prelungiri, 2-1, și s-a calificat în prima finală a unui Mondial din istorie.

Mai jos sînt 7 statistici interesante despre calificarea Croației în finala Mondialului:

1. Croația a devenit prima echipă care revine de la 0-1 într-o semifinală de Mondial după Franța, în 1998, care întorcea chiar într-un meci cu Croația și se califica în finală după o "dublă" a lui Thuram.

2. Naționala lui Zlatko Dalici este a doua cea mai mică țară dign lume care dispută finala unui Mondial după Uruguay. Croații au o populație de 4 milioane de locuitori, cu unul mai mult decît Uruguay.

3. Totodată, Croația este echipa cel mai slab clasată din clasamentul FIFA care atinge finala unui Mondial din 1992, de cînd această ieararhie a fost introdusă de FIFA. Croații se situează în prezent pe locul 20.

4. E a patra echipă care cîștigă o semifinală în prelungiri. Dintre acestea 4, una singură a reușit să și cîștige apoi Mondialul: Italia în 2006.

5. Croația nu are nici măcar o victorie în meciurile directe cu Franța. Francezii au cîștigat de 3 ori și au remizat de alte două ori.

6. Croația este prima echipă din istorie care reușește să ajungă în finală după ce a jucat 3 meciuri cu prelungiri (cu Danemarca, Rusia, Anglia)

7. Golul lui Mandzukici (minutul 108:03) a fost cel mai tîrziu gol marcat vreodată de Croația la un Mondial. De asemenea, Anglia nu a încasat niciodată un gol atît de tîrziu.

Sursa: gsp.ro