43 DE VINURI MOLDOVENESTI VOR FI INCLUSE IN „CARTEA VINURILOR DIN ROMANIA”

43 de vinuri de top de la 16 producători autohtoni au fost selectate pentru a fi incluse în ghidul „The Wine Book of Romania” („Cartea Vinurilor din România”), primul proiect, ce reuneşte cele mai bune vinuri din România şi R. Moldova.

În total, în cadrul celei mai ample evaluări de vinuri din regiune au fost degustate şi apreciate circa 250 de probe din cele două ţări. Din cele 46 de vinuri produse de companiile moldoveneşti, preselectate pentru a participa la evaluare, juriul internaţional a ales 43, care vor apărea în ghidul bilingv (român-englez) „The Wine Book of Romania”.

Potrivit directorului Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, Dumitru Munteanu, cele 43 de vinuri selectate au un potenţial enorm de a promova brandul naţional spre noi pieţe de desfacere. ”Faptul că toate cele 16 companii de top din Moldova, care au participat la evaluare, vor intra în Cartea Vinurilor din România, demonstrează că strategia noastră îndreptată spre sporirea calităţii vinurilor autohtone, dă rezultate remarcabile”, a declarat Munteanu.

Alături de cele mai bune vinuri româneşti, în carte vor fi incluse vinurile moldoveneşti produse de „Sălcuţa”, „Vinăria din Vale”, „F’autor”, „Vinăria Poiana”, „Minis Terrios”, „Suvorov Vin”, „Chateau Vartely”, „Molda”, „Chi”, „Asconi”, „Carpe Diem”, „Crescendo”, „Purcari”, „Gitana”, „Et Cetera” şi „Cricova”.