4 OCTOMBRIE, O ZI A MARILOR DECIZII PENTRU PLATFORMA DA

Revoluţie totală: „Acum ori niciodată, să ne luăm ţara înapoi!”

De la o zi la alta, protestele Platformei DA se extind pe întregul teritoriu al Republicii Moldova. Vasile Năstase, purtătorul de cuvînt al Consiliului Marii Adunări Naţionale, ne-a comunicat că organizatorii şi liderii Platformei DA se deplasează în teritoriu nu la iniţiativa lor, ci la solicitările tot mai numeroase ale oamenilor din raioane, care deja nu mai suportă această guvernare coruptă, nepăsătoare şi sfidătoare.

„În timp ce noi, zilnic, sîntem primiţi şi dialogăm cu ambasadele occidentale şi cu instituţii ale Uniunii Europene sau ale Consiliului Europei, guvernanţii s-au baricadat în „corturile lor guvernamentale” şi sînt apăraţi de scutieri şi poliţişti în faţa mîniei unui popor umilit, furat şi sărăcit pînă la capătul răbdării. Ei de mult nu mai reprezintă poporul, ci doar interesele lor de clan oligarhic. Au furat tot ce se poate fura şi se tem să plece de la guvernare, pentru că ştiu că-i paşte puşcăria. Oligarhul Vlad Plahotniuc îşi trimite permanent batalioane de activişti ca să dezinformeze populaţia din raioane şi să o intimideze pentru a nu se alătura protestelor Platformei DA, însă n-o să-i meargă!

Zilele îi sînt numărate şi riscă enorm dacă nu eliberează statul din captivitatea în care l-a constrîns. Acum sîntem la fel de decişi, mult mai motivaţi şi mai puternici să mergem pînă la victoria totală. Pe 4 Octombrie, vom lua o decizie majoră, obligaţi fiind de nepăsare celor de la Putere, de îndîrjirea cu care ţin de funcţii, sfidînd cu neruşinare o ţară întreagă, care nu-i mai suportă. Deviza noastră este „Acum ori niciodată, să ne luăm ţara înapoi!” Vom merge pînă în pînzele albe ca să-i restituim cetăţeanul ţara capturată, furată şi batjocorită”, ne-a spus Vasile Năstase.

Între timp, continuă să se formeze grupuri de iniţiativă şi protest ale Platformei DA şi în străinătate – în Germania, Portugalia, Spania, Italia, SUA şi chiar Rusia.

Marea amărăciune a lui Vasile Năstase este aceea că „România paralelă” a premierului penal Victor Ponta continuă să-l susţină pe Plahotniuc şi să finanţeze grupuri diversioniste de unionişti, ale căror lideri, fără ca susţinătorii lor de rînd s-o ştie, fac jocurile oligarhului şi ale celor interesaţi să îndepărteze Republica Moldova de UE. (M.C.)