30 DE ZILE DE AREST PENTRU ILAN SHOR

Ilan Shor a primit mandat de arest pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de judecătorii de la Buiucani. Potrivit procurorilor, exista pericolul că primarul Ilan Shor ar putea influența persoanele. În replică, avocații au punctat că nu au fost prezentate anumite argumente.

Potrivit Adrianei Bețișor, primarul de la Orhei, Ilan Shor este învinuit de infracțiunea de escrocherie pe perioada de deținere a funcției de președinte a BEM. Este vorba de spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari.

„Nu este vorba de dosarul în care este învinuit Vlad Filat. Este altă cauză penală. Temeiurile pentru care am înaintat demersurile se raționalizează datorită riscurilor că în cazul în care această persoană ar fi în libertate, va influența persoanele, va distruge documentele și vor continua unele aspecte ale fraudei -prin transferul mijloacelor financiare”, a declarat procurorul.

„Din ce s-a petrecut în sala de judecată, nu au fost anumite argumente. Nu sînt argumente care să motiveze arestul lui Ilan Shor pentru 30 de zile. Prezumția de nevinovăție nimeni nu a anulat-o”, a declarat unul din avocați.

Celălalt avocat a menționat că Shor nu s-a prezetat din motive de sănătate. „El nu dorește să participe, și se consideră nevinovat”. Acesta a adăugat că are probleme cu inima.

Victoria DUMBRAVĂ (agora.md)