22 de politisti, raniti in violente dupa ce au intervenit la o petrecere de strada ilegala in Sud-Vestul Londrei

Cel puţin 22 de poliţişti au fost răniţi şi patru persoane au fost arestate în cursul nopţii de Miercuri spre Joi după o petrecere de stradă ilegală în Sud-Vestul Londrei, a informat Poliţia Metropolitană, în timp ce purtătorul de cuvînt al premierului Boris Johnson a spus că violenţa împotriva Poliţiei nu va fi tolerată, relatează DPA şi Reuters, scrie agerpres.

Poliţia a precizat că a fost chemată Miercuri noapte în zona Brixton din Londra după „mai multe relatări privind un eveniment muzical neautorizat în stradă”, care încalcă regulile privind distanţarea socială determinate de coronavirus în Marea Britanie.

Oamenii legii i-au îndemnat pe participanţi să părăsească evenimentul, însă aceştia i-au ignorat. După ce au venit întăriri, „grupul a devenit ostil la adresa poliţiştilor”, se arată într-un comunicat.

Cel puţin 22 de poliţişti au fost răniţi în incidente, nici unul grav, iar mai multe maşini de Poliţie au fost avariate. Patru persoane au fost arestate.

Un purtător de cuvînt al premierului Boris Johnson a declarat că incidentele sunt „groaznice” şi a atras atenţia că „violenţa împotriva Poliţiei nu va fi tolerată”.

„Sunt scene profund dezgustătoare”, a spus ministrul de Interne Priti Patel.

El a mai afirmat că faptele sunt cu atît mai nepotrivite dat fiind incidentul de săptămîna trecută, cînd trei bărbaţi au fost înjunghiaţi mortal în ceea ce Poliţia a descris ca fiind un atac terorist.

Trei persoane au fost de asemenea înjunghiate şi o femeie a fost violată cînd mii de persoane au participat la o petrecere în Nordul Angliei în această lună, unul dintre numeroasele astfel de evenimente ilegale care au avut loc recent.