2014 - ANUL RELANSĂRII ŞI AFIRMĂRII BIBLIOTECII PUBLICE CA CENTRU COMUNITAR

2014 a fost declarat anul relansării şi afirmării bibliotecii publice ca centru comunitar. Această decizie a fost aprobată la conferinţa anuală a directorilor bibliotecilor publice din Republica Moldova (CODIBIP), care a avut loc la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova (BNRM).

În cadrul manifestării au fost luate în dezbatere aspecte legate de conţinutul şi specificul activităţii bibliotecilor publice în anul 2014.

În mesajul său de salut, viceministrul Culturii Igor Şarov a subliniat importanţa bibliotecilor publice în procesul schimbării şi integrării europene a Republicii Moldova, scoţînd în relief realizările acestor instituţii, dar şi acţiunile pe care le preconizează ministerul de resort în vederea susţinerii lor.

În comunicarea sa, directorul BNRM Alexe Rău a abordat aspecte filosofice ale vocaţiei bibliotecilor publice, modul în care trebuie înţeleasă modernizarea acestor şi sarcinile stringente din domeniul respectiv. Pe marginea subiectului discutat au mai luat cuvîntul directorul programului Novateca, implementat în Republica Moldova de către Fundaţia Bill şi Melinda Gates, Evan Tracz, Vera Osoianu şi Ecaterina Dmitric (BNRM), Eugenia Bejan (Biblioteca Naţională pentru copii „Ion Creangă”, Lidia Sitaru (Biblioteca publică raională Orhei) ş.a.

Sursa: Moldpres